Na konci apríla, dva mesiace po začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajine, vyšiel nový singel a klip k tejto, bohužiaľ, ešte stále aktuálnej téme. Na pozadí vojnového konfliktu prináša pieseň Domy od hudobného dua Kvapky v mori nadčasový odkaz spolupatričnosti pre slovenské publikum.


Ako hovorí autorka textu Lenka Potoková, jedným zo zámerov piesne je "aby sme si udržali základnú ľudskú vzájomnú úctu" v komunikácií rozdielnych názorov a v snahe pochopiť pravdu. Chytľavú popovú pieseň s hlbokým posolstvom spieva Katarína Šillerová, v minulosti tvoriaca pod dievčenským menom Krajčoviechová. Aranžérsky a producentsky je skladba dielom Dominika Greinera.

Autorka, speváčka i producent sa už v minulosti stretli pri niekoľkých projektoch. Výsledkom ich spolupráce je napríklad detský album A ako Amálka, P ako Pesnička (2021), ktorý obsahuje aj skladbu Tato a ja venovanú všetkým otcom, či pesničku Novinári, upozorňujúcu na nepostrádateľnú a neľahkú prácu žurnalistov v súčasnej dobe. Spolu vytvorili aj viacero skladieb na albume Hviezdy a more (2018). Ich pieseň Naomi bola porotou vybraná do finále súťaže Košický zlatý poklad 2019.

Katarína Šillerová a Lenka Potoková sú mamy na materskej dovolenke. Nedávno sa rozhodli svoju spoluprácu upevniť a začali tvoriť pod spoločným názvom Kvapky v mori. "Zatiaľ sme dve, ale nevylučujeme, že priberieme k spolupráci ďalších hudobníkov. Možno v budúcnosti vytvoríme kapelu," hovorí speváčka Katka. "Máme mnoho plánov a rozrobených pesničiek. Pre nás je prioritou, aby naša tvorba mala pre poslucháčov zmysel," dodáva.

Videoklip k piesni Domy, v ktorom účinkuje kúzelník Talostan, vyrobilo duo televíznych kameramanov združených pod značkou Emotion media.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Katarína Šillerová. Správu sme upravili a doplnili.