Už o niekoľko dni uplynie presne päť rokov od okamihu, keď sa svet dozvedel šokujúcu správu o smrti kráľa popu Michaela Jacksona. Jeho hudba zasiahla milióny ľudí na celom svete a výnimkou nie je ani Robo Opatovský, ktorý sa na jeho počesť rozhodol naspievať špeciálny duet s Petrom Cmorikom.

Michael Jackson sa v živote Roba Opatovského objavil ešte v čase, keď bol školopovinné dieťa. "Všetci sme ho vtedy obdivovali, inak to ani nešlo. Rovnako sme všetci skúšali jeho moonwalk. Dokonca som mal peračník s Michaelovým portrétom a dodnes si pamätám, ako som na kolotočoch nevedel odtrhnúť zrak od jeho papierovej makety v nadživotnej veľkosti," uviedol spevák, ktorý pootom sledoval Jacksonovu kariéru aj v dospelosti. Dokonca do svojho repertoáru prevzal aj jeho baladu You Are Not Alone.

Spevákova nečakaná smrť ho šokovala. "Vôbec som tomu nemohol uveriť. Veď mal len päťdesiat rokov, toľko skvelej hudby ešte mohol zložiť. Jeho skladby zostanú naozaj večne živé, nepochybujem o tom, že si ich budú spievať aj naše vnúčatá," dodal.

Hold svojmu veľkému vzoru vyjadril v novej pesničke Niečo je tu zlé. K jej nahrávaniu si pozval aj Petra Cmorika, ktorý s nápadom bez výhrad súhlasil: "Ak viem, že dokážem nahrávke dodať iný feeling ako Robo, rád idem do toho. Som presvedčený, že naše hlasy spolu môžu fungovať. V tomto smere nemám žiadne predsudky," uviedol o spolupráci. Netradičný duet spoločne zaspievajú už túto sobotu 7. júna na podujatí Paráda v areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka Roba Opatovského.

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik, Robo Opatovský