Po troch rokoch od albumu Inzerát vydala kapela Kryštof tento týždeň novinku s názvom Srdcebeat. V rámci jeho vydania tiež pripravuje dva neverejné klubové koncerty a výpravný videoklip k novému singlu Ty a já. Na jeseň skupina vyrazí na veľké halové turné. Ešte predtým však v rámci festivalovej sezóny zavíta na Slovensko.

Kryštof pri nahrávaní v štúdiu Sono neďaleko Prahy a pri mixovaní a masteringu v New Yorku stavil na moderný popový zvuk, v ktorom sa prelínajú klasické rockové nástroje s dychovými a elektronikou. Kapela opäť spolupracovala s americkými producentmi Yaronom Fuchsom a Idom Zmishlanym.

Eufória, láska aj trocha melanchólie

"Nechali sme sa ovplyvniť vecami, ktoré sa teraz v hudbe dejú. Asi najďalej sme zašli v pesničke Vysněnokrajina. Je pre mňa zásadná, aj keď sound celého albumu vlastne neodráža," vraví spevák Richard Krajčo. Optimizmus, eufória, láska aj trocha melanchólie - to všetko skrýva nový album, počnúc úvodnou rozjarenou skladbou Každé ráno a vygradovanou baladou Ty a já končiac.

Nechýba ani titulný Srdcebeat, ktorý má úspech aj v slovenských rádiách. Z nahrávky srší aj príval energie v balkánskom štýle, ako už je na albumoch kapely zvykom - ide o pieseň s názvom Invaze. V krehkom duete Přiznání si kapela pozvala ako hosťa speváčku Lenny a Fernanda Saundersa, basgitaristu legendárneho Lou Reeda. 

"Album Srdcebeat je podľa mňa lepší ako Inzerát. Je to album, ktorý by obstál na ktoromkoľvek mieste planéty. Silné melódie, moderný zvuk, Richardova charizma. Keby chlapci nespievali po česky, boli by z nich celosvetové hviezdy," dodáva producent Yaron Fuchs. Klasické CD bude obsahovať desať nových piesní, rovnako ako aj vinylová verzia. Digitálny streaming však ponúkne aj niekoľko bonusov navyše. 


Nové video do konca júna

Ešte tento mesiac sa v televíziách a na internete objaví nový videoklip k balade Ty a já. Výpravný filmový príbeh napísala a režírovala Karin Babinská, za kameru sa postavil uznávaný britský tvorca Sam McCurdy. V hlavných úlohách gangsterského príbehu sa predstaví Richard Krajčo a Hana Vagnerová

Celodenné nakrúcanie v Prahe a Beroune mala pod palcom firma Film United na čele s Rickom McCallumom, producentom troch častí Star Wars. "Rick pomohol Karin s režírovaním druhého štábu a celkom si to užíval. Naposledy pracoval na videoklipe niekedy pred tridsiatimi rokmi pre The Rolling Stones. Celý jeho tím bol úžasný a všetko pri nakrúcaní išlo ako po masle, bola to naozaj americká produkcia," vraví Krajčo. 

Na Slovensku Topfest, Česko má turné

Kryštof prvýkrát predstaví všetky nové piesne naživo v júni na dvoch špeciálnych klubových koncertoch, ktoré budú prístupné len výhercom rôznych súťaží. Prvý koncert sa uskutoční 12. júna v Ostrave, druhý o štyri dni neskôr v Prahe. "Fanúšikovia majú šancu sa tam dostať, ak budú sledovať naše facebookové stránky alebo si stiahnu našu mobilnú aplikáciu," podotýka Krajčo. Slovenskí fanúšikovia budú môcť kapelu naživo vidieť v piatok 26. júna na Topfeste v Piešťanoch.

Na jeseň sa potom kapela Kryštof vydá s novým albumom na veľké halové turné a so sebou zoberie aj dva nádejné české talenty. So speváčkou Lenny sa fanúšikovia mohli stretnúť v akustickej podobe už na Kryštof Kempoch, teraz sa predvedie s kompletnou kapelou. Druhá predkapela Miraisa sa nedávno predstavila hudobnému svetu singlom Dítě robotí a chystá vydanie svojho debutového albumu. 

Kryštof - Srdcebeat Tour 2015:

19. a 20. 10. - Ostrava, ČEZ aréna
23. a 24. 10. - Brno, hala Rondo
27. a 28. 10. - Praha, 02 aréna
31. 10. - Liberec, Home Credit Arena
3. 11. - Pardubice, Tipsport aréna

Informácie pre Hudba.sk poskytla Dominika Dirgasová z Universal Music.

Súvisiaci interpreti: Kryštof