Spevák a producent Miro Jaroš prichádza s novým videoklipom. Za ďalší singel z albumu #5 si vybral pieseň s názvom Rieka. Snímka k emotívnej skladbe ho zobrazuje v polohe, v akej by ho čakal málokto. Nehovoriac o jeho najmenších fanúšikoch, zvyknutých na žltú košeľu s červeným motýlikom...

Miro Jaroš patrí k menšine domácich popových umelcov, ktorí vo svojej tvorbe radi skúšajú nové veci. Rockovú gitaru ani temne ladený videoklip, ktorý predstavuje súboj s jeho vlastným ja, by od neho asi nikto nečakal. "Mám chuť sa hrať, experimentovať. Celý album vznikal úplne inak, ako predošlé. Nebol cielený pre rádiového poslucháča, nechal som sa unášať fílingom skladieb, náladou, skúšal som pre mňa netypické zvuky a myslím, že práve Rieka je jednou zo skladieb, ktorá to ukazuje najlepšie," vysvetľuje Miro, ktorý k piesni natočil aj netradičné video.

"Mám za sebou x videoklipov, točil som už všetko možné. Mal som pocit, že tentoraz to zverím do rúk niekoho, koho tvorba sa mi páči a tak som oslovil Laca Rychtárika (inak bubeník a zakladateľ projektu Call me Steve, pozn. red.), ktorý skladbu videl takto. Ja som si vybral akurát motív ruže na oblečení z dielne Roberta Vrzalu, s ktorým sme pracovali. S výsledkom som spokojný, aj keď nie som zvyknutý pôsobiť tak pochmúrne, ale je to zmena a tú mám rád," doplnil.

Okrem aktuálne rozbehnutých nových projektov pre deti plánuje Miro koncom roka vydať aj ďalší "dospelácky" album. "Ešte neviem, aký bude, možno vianočný, možno nie. Chcem sa zabávať, mám tvorivé obdobie a mám chuť robiť nové veci, nikto ma nikam netlačí, robím si čo chcem a túto slobodu som si zamiloval. Mám vlastné vydavateľstvo, firmu, ktorá funguje, a môžem si dovoliť v podstate čokoľvek a to je úplne skvelá predstava," uzavrel Jaroš.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Michal Šefčík.

Foto: Woont atelier

TIP: Album #5 si môžete zakúpiť v internetovom obchode iPark.sk

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš