Po piatkovom úspešnom hard-rockovom večere v hlavnej úlohe s kapelami Mötley Crüe a Def Leppard, sa druhé tohtoročné vydanie letného festivalu Prague Rocks vydá popovejším smerom.

Letisko Letňany už 21. júna ovládnu pop-rockoví Maroon 5, folk-rockový pesničkár James Bay či soulový spevák Rag'n'Bone Man. Najväčším prekvapením druhého koncertu Prague Rocks 2023 je však účasť americkej speváčky Gwen Stefani.

Jej hity ako Hollaback Girl, The Sweet Escape či What You Waiting For? totiž zneli naposledy na európskych pódiách ešte v roku 2016. O rok neskôr vydala svoj zatiaľ posledný sólový album You Make It Feel Like Christmas (2017), po ktorom nasledujúce roky vystupovala len v rámci svojej rezidencie v Las Vegas. Okrem Prahy sa v júni predstaví už len na troch koncertoch vo Veľkej Británii. Ide teda o naozaj exkluzívnu príležitosť zažiť jednu z najväčších hviezd svojej generácie opäť naživo. Navyše v Prahe naposledy koncertovala na jeseň 2007.

53-ročná speváčka sa do povedomia dostala predovšetkým ako frontmanka populárnej kalifornskej skupiny No Doubt, ktorá bola aktívna predovšetkým v 90. rokoch. Medzi najväčšie hity kapely, ktorá kombinuje pop, rock, ska, reggae a rocksteady, patria single Don't Speak, Just a Girl či It's My Life, remake originálu od kultovej synthpopovej a neskôr post-rockovej britskej kapely 80. rokov Talk Talk.

Headlinerom večera sú pochopiteľne Maroon 5 na čele so spevákom Adamom Levinom, ktorí Prahu navštívili naposledy v roku 2019. Vtedy ich vystúpenie veľké nadšenie u hudobnej kritiky nevyvolalo, no Maroon 5 nepatria medzi tie kapely, u ktorých je prvoradé očariť fajnšmekrov. S repertoárom plným rádiových hitov majú o dobrú atmosféru na koncertoch postarané.

Anglický skladateľ James Bay, autor romantického hitu Hold Back the River, sa do Prahy vráti na rovnaké miesto, na akom vystúpil v roku 2019 ako predskokan Eda Sheerana. Lineup z hľadiska zahraničných hviezd uzatvára britský soulový spevák Rag'n'Bone Man a austrálska speváčka Delta Goodrem. Českú scénu na festivale zastúpia Vojtěch Dyk a kapela Lake Malawi

Druhé vydanie festivalu Prague Rocks sa bude konať 21. júna na pražskom letisku Letňany.

Text: Matej Kráľ

Súvisiaci interpreti: Gwen Stefani, Maroon 5