Death metaloví veteráni Obituary privezú do Bratislavy svoj najnovší album. Fanúšikovia sa na koncerte v Randali dočkajú aj osvedčených kúskov zo zlatej éry floridskej pätice. Predskokanmi koncertu budú čiernokňažníci Absu a žánrová stálica Beheaded.

Praotcov death metalu, americkú skupinu Obituary, nie je treba dlh predstavovať. Legenda svojho žánru vystúpi v bratislavskom klube Randal v utorok 11. júla.

Skupina vznikla v roku 1984, svoj súčasný názov začali používať o štyri roky neskôr. Na prelome 80. a 90. rokov vybrúsili svoj rukopis k dokonalosti. Stredne rýchle tempo a jedinečný vokál Johna Tardyho sú poznávacím znamením skupiny Obituary.

Vďaka albumom Slowly We Rot, The End Complete či World Demise, ktoré patria základným stavebným kameňom death metalu, sa Obituary vypracovali medzi najúspešnejšie kapely tohto extrémneho žánru. Desiaty štúdiový album je eponymný, na trh sa dostal 17. marca a vyšiel po trojročnej štúdiovej odmlke skupiny Obituary.

Novinka Obituary death metalových veteránov obsahuje v základnej edicii desať skladieb, de luxe verzia je rozšírená o ďalšiu nahrávku. K piesni Ten Thousand Ways To Die predstavila skupina zaujímavé animované video.


Zdroj: Obscure Promotion, Hudba.sk
Foto: Mark Coatsworth

Súvisiaci interpreti: Obituary