Beáta Dubasová sa domnieva, že jej kolegovia a kolegyne, tak ako aj ona sama, sa často ocitajú v zajatí svojich najväčších hitov. "Pri každom vystúpení môžem zaspievať možno dve alebo tri nové pesničky. Gro sú vždy moje hity, ktoré všetci očakávajú, ale mne to nevadí, som s tým zmierená a som, naopak, rada, že ich mám. Keby som ich nemala, tak tu nie som," povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

Spievanie ju podľa vlastných slov nikdy neomrzí. "My speváci máme zaujímavú prácu, vždy ideme do iného mesta a k iným ľuďom. To je na našom povolaní fajn, že to nie je stereotyp, aj keď tie pesničky sa možno niekomu také zdajú. Mne to tak nepríde, pretože spievam stále naživo a vždy si to môžem trošku ozvláštňovať," vysvetlila energická rodáčka zo Stropkova.

Ďalšou vecou, ktorú na svojej práci miluje, je práve cestovanie. "Mám dokonca taký zošit, do ktorého si píšem, kde všade som už bola a bola som teda už všelikde, od východu po západ. Teraz by som sa možno celkom rada pozrela znova do Čiech. Tam chodím, odkedy sme sa rozdelili, veľmi málo a veľmi by ma potešilo, keby som tam mohla ešte vystúpiť," priznala Dubasová. "Ale nesťažujem si, aj na Slovensku mám fantastické publikum. A napokon ani nič neplánujem, nechávam na osud, nech mi priveje, čo potrebujem. Aj tak väčšinou všetko, čo som chcela naplánovať, ma stálo len veľa síl a nakoniec to ani nevyšlo," dodala.

Zdroj: SITA
Foto: Peter Frolo

Súvisiaci interpreti: Beáta Dubasová