V auguste navštívi kaviareň Eleven Books and Coffee dvojica zámorských hudobníkov. Prvá v poradí bude Cat Clyde, kanadská pesničkárka, ktorej len veľmi nedávno vyšiel nový album, a druhým bude na Slovensku už viac známy americký hudobník Low Roar.

In Between Books Sessions je projekt typu live sessions, ktorý funguje už dva roky a vyprodukoval viac ako 50 audiovizuálnych záznamov koncertov hudobníkov a kapiel z celého sveta. Komorné koncerty sa odohrávajú v Eleven Books and Coffee na Baštovej ulici v Bratislave, kde sú nahrávané a následne profesionálne spracované a publikované na Youtube kanáli In Between Books Sessions. Počas druhej sezóny tohto projektu bola spustená rubrika About Books, kde umelci po koncerte krátko rozprávajú o ich knižných záujmoch a inšpiráciách, keďže celý svoj koncert hrajú medzi knihami.

Cat Clyde je kanadská pesničkárka, ktorá je v našich končinách zatiaľ neokukaným menom, no rozhodne je hudobníčkou vysokej kvality, o čom svedčia aj milióny prehratí jej skladieb na streamingových službách. Staroamerický bluesovo-jazzový zvuk doplnený o jej jemné vokály sa určite oplatí pozrieť v komornom prevedení, ktoré predvedie v In Between Books ako súčasť svojho európskeho turné k jej druhému albumu Hunters Trance.

Napriek tomu, že koncert odohrá sólo, energia, ktorou oplýva na pódiu, nestratí na sile. Práve naopak, publikum si vie získať aj sama s gitarou v ruke. Kapacita koncertu, ktorý sa odohrá 10. augusta o 19:00 v priestoroch Eleven Books and Coffee na Baštovej 9, je obmedzená na 25 miest. Lístky sú v predaji exkluzívne v sieti Tickpo.sk.


Low Roar, vlastným menom Ryan Karazija, sa prvýkrát v Bratislave predstavil minulý rok na jeseň, keď odohral sólový koncert v Novej Cvernovke. Tentokrát sa predstaví v omnoho komornejšom prostredí antikvariátnej kaviarne, kde zahrá sólo koncert pre 25 divákov vo formáte In Between Books. Jeho koncert bude audiovizuálne zaznamenaný, spracovaný a sprístupnený cez kanál In Between Books Sessions. Session sa odohrá 18. augusta o 19:00 v Eleven Books and Coffee.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Daniel Bdžoch.

Foto: Facebook.com/catclyde