Pieseň Survival od britskej kapely Muse, ktorá je oficiálnou skladbou tohtoročných olympijských hier v Londýne, mala byť pôvodne duetom s Eltonom Johnom. Líder skupiny Matt Bellamy to uviedol v rozhovore pre losangeleskú rozhlasovú stanicu KROQ.

"Verte mi alebo nie, Elton John nám zavolal a chcel, aby sme napísali skladbu pre olympiádu. V tom čase mal byť hudobným riaditeľom olympiády. Mysleli sme si, že to nemôže byť pravda. 'To máme pre olympiádu nahrať dueto s Eltonom Johnom ?' To bolo asi pred rokom. Potom však dal od olympiády ruky preč," povedal snúbenec herečky Kate Hudson. Skupina si v tej chvíli myslela, že pesnička pre olympiádu zostane len v rovine teórie a preto pokračovala v práci na novom albume.

"Potom sa nám však ozvali organizátori s tým, či by sme si nechceli zahrať na záverečnom ceremoniáli. My sme im pri tejto príležitosti pustili pripravenú skladbu a oni si ju hneď zamilovali a chceli ju ako oficiálnu olympijskú hymnu," pokračoval Bellamy. Pieseň Survival sa napokon skutočne olympijskou hymnou stala. Hrajú ju pri príchode športovcov na štadión i pri odovzdávaní medailí víťazom. Televízie a rádiá ju navyše používajú ako hudobný podklad k príspevkom z olympiády.

Muse - Survival

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/muse

Súvisiaci interpreti: Elton John, Muse