Spevák Richard Müller má leto plné práce. Okrem koncertovania na festivaloch nahráva unikátny album a chystá megaturné HLASY. Príjemným spestrením jeho programu bolo v sobotu slávnostné udeľovanie prestížneho ocenenia Identifikačný kód Slovenska, ktoré významným tvorcom kultúry udeľuje Občianske združenie Artem.

Ocenenie Identifikačný kód Slovenska si už po siedmykrát na Bratislavskom hrade prevzali významní predstavitelia literatúry, výtvarného umenia, operného spevu a populárnej hudby. Združenie Artem tento rok touto cestou vzdalo hold aj tvorbe a umeniu speváka, skladateľa, textára a hudobníka Richarda Müllera.

"Každé ocenenie má svoju veľkú hodnotu a je veľmi príjemné. Každý, kto tvrdí, že pre neho nič neznamená, tak klame. Cena je výsledok toho, že to, čo robím, si niekto všimol. A nielen, že sa mu to páči, ale dokonca to posunie do štádia ocenenia," vyjadril svoje pocity čerstvý nositeľ Identifikačného kódu Slovenska. Prestížne ocenenie dostáva každý rok toľko tvorcov umenia, koľko rokov má Slovenská republika. Tento rok ho okrem Richarda Müllera získali česká herečka Květa Fialová, herci Soňa Valentová, Juraj Kukura a Štefan Kvietik, výtvarníci Vladimír Popovič a Viktor Frešo, a ďalší umelci.

"Richardovu hudbu a spev radi počúvajú mladí, znalci aj väčšinoví poslucháči. Lebo sa dá počúvať stále. Je pestrá, úprimná i náročná. Prelietava vzduchom ako perfektne prepracovaná hudobná konštrukcia s mimoriadne dobrými, filozofickými a citovými textami. Spevákov hlas je čistý a originálny. Zodpovedá vysokým štandardom svetového umenia. Richard je tou pravou hviezdou, charakteristickou a charakternou. Preto bude mať veľké obecenstvo navždy. A ono ho bude stále milovať," povedal o niekoľkonásobnom Zlatom Slávikovi Ľuboslav Moza z občianskeho združenia Artem.

Richard Müller sa z Bratislavského hradu ponáhľal do Malaciek, kde vystupoval na festivale Fun rádio Dohoda. Počas leta stíha okrem koncertovania aj prípravu megaturné s novým projektom HLASY. Na šnúre spolu so skupinou Fragile predvedie skladby v nových úpravách bez použitia jediného nástroja. V 32 slovenských a českých mestách sa tak fanúšikovia môžu tešiť na famózny hudobný zážitok. Vstupenky si na slovenské koncerty sú v predaji na prostredníctvom služby Predpredaj.sk.

Termíny vystúpení projektu HLASY: 

ČR:
14. 9. - Světlov, Zámek Nový Světlov 
15. 9. - Olomouc, Kino Metropol 
16. 9. - Ostrava, Dům Kultury 
19. 9. - Šumperk, Dům Kultury Šumperk 
20. 9. - Božejov, KS Městyse Božejov 
22. 9. - Brno, Janáčkovo Divadlo 
1. 10. - Praha, Lucerna 
2. 10. - Teplice, Krušnohorské Divadlo 
3. 10. - Karlovy Vary, Hotel Thermal 
6. 10. - Pardubice, Východočeské Divadlo 

SR:
7. 10. - Humenné, MsKS - PREDPREDAJ
8. 10. - Prešov, Kino Scala - PREDPREDAJ
9. 10. - Košice, Spoločenský Pavilón - PREDPREDAJ
14. 10. - Trnava, DK Trnava - PREDPREDAJ
17. 10. - Nitra, PKO Nitra - PREDPREDAJ
18. 10. - Trenčín, Piano Club - PREDPREDAJ
19. 10. - Čadca, Športová Hala
22. 10. - Poprad, Dom Kultúry Poprad - PREDPREDAJ
23. 10. - Spišská Nová Ves, Reduta

ČR:
26. 10. - Příbram, Divadlo A. Dvořáka 
27. 10. - Liberec, Dům Kultury 
29. 10. - Plzeň, Měšťanská Beseda 
30. 10. - České Budějovice, Metropol 
3. 11. - Zlín, Kongresové Centrum 
4. 11. - Hodonín, DK Hodonín - Horní Valy

SR:
5. 11. - Žilina, Dom Odborov - PREDPREDAJ
6. 11. - Ružomberok, DK A. Hlinku - PREDPREDAJ
7. 11. - Banská Bystrica, Ministry Of Fun - PREDPREDAJ
10. 11. - Púchov, Dom Kultúry - Divadlo - PREDPREDAJ
11. 11. - Martin, Kino Moskva - PREDPREDAJ
12. 11. - Piešťany, Dom Umenia - PREDPREDAJ
13. 11. - Bratislava, NTC - PREDPREDAJ

Poznámka: V prípade slovenských koncertov, ktoré nemajú predpredaj lístkov cez Predpredaj.sk (Čadca a Spišská Nová Ves), sa o možnosti kúpy lístkov vopred informujte na oficiálnej Facebook stránke interpretawww.facebook.com/richardmullerpage alebo priamo v mieste konania.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačová správa bola upravená redakciou.

Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Richard Müller