V júli tohto roku prišiel na trh nový štúdiový album hudobného zoskupenia Vlčie maky pod názvom Horehronie. Na albume pracovali hudobníci viac ako rok a v auguste vyrážajú na druhé mini turné po slovenských mestách.

Ide o fúziu folklóru a jazzu. "Podarilo sa nám zozbierať za pomoci dramaturgov, milovníkov folklóru a profesionálnych umelcov, známe, ale aj menej známe piesne z Horehronia, ktoré sme neskôr pretvorili spolu s aranžérom Klaudiom Kováčom do podoby hudobného CD," uvádza Janka Kozáková.

Na albume účinkovali skúsení a renomovaní umelci. Tento projekt má na svedomí Jana Kozáková, speváčka z kapely Mukatado. Za piano si sadol známy pedagóg a aranžér Klaudius Kováč spolu so svojím dlhoročným priateľom a hráčom na bicie nástroje a taktiež pedagógom Petrom Solárikom. Kontrabas a basovú gitaru nahral jeden z vychádzajúcich mladých talentov Róber Ragan Jr.. Na album si hudobníci pozvali známych hostí, a to spevákov Petra Adamova a Dana Bártu. O vokálne aranžmá sa postaral známy producent Peter Dobrík a spolu s Jankou Sučíkovou a Jankou Kozákovou ich aj naspieval.

Koncertné turné Vlčie maky – Horehronie:
19.8. Brezno, Klub Bombura
18.9. Nové Mesto nad Váhom, Blue note
24.9. Trenčín, XXVIII. Trenčiansky jazzový festival
9.10. Liptovský Mikuláš, KaSS –Tarnovského 4, dvojkoncert - Steve Clarke Trio
23.10. Výšný Kubín, Kaštieľ Kubíny

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Viac sa dozviete už čoskoro na oficiálnych stránkach Hudobnej skupiny Vlčie maky na Facebooku alebo www.vlciemaky.com.

Zdroj: PJ Sound Studio (Hudba.sk edit)