Speváčka Aiko vydáva nový singel Restless. Tentoraz spojila sily s americkou speváčkou Boy Jr. z New Yorku, ktorú Aiko na spoluprácu prizvala. Restless vychádza spolu s klipom v piatok 5. augusta. Réžie vizuálnej podoby sa ujal Ruy Okamura.


Aiko
prichádza s novým zvukom. Je oveľa temnejší, v závere piesne až strašidelný. Singel Restless ponorí poslucháčov do temných, hrubých a rockových gitarových hlbín. Jeho hlavným poslaním je priblížiť pocit, ktorý všetci veľmi dobre poznáme – nepokoj až neposednosť, keď nám čas uniká medzi prstami, a nič nejde podľa plánu a predstáv. Tajomnosť piesne približuje stav nekonečného čakania.

"Mám rada, keď veci bežia ako hodinky a riešia sa hneď. Som veľmi aktívny a rýchly človek a očakávam, že veci sa budú diať tak rýchlo, ako sa dejú v mojej hlave. Aj keď vo väčšine prípadov sa mi darí ísť podľa plánu, stále sa učím trpezlivosti a vytrvalosti, ktorá je potrebná. Čas ma naučil, že tieto vlastnosti sú jedným z hlavných pilierov k úspechu," vyjadruje pocity singlu Aiko.


Klip ukazuje speváčku Aiko ako nadpozemskú bytosť, oblečenú v bielom, vstupujúcu do rozostavanej stavby. V zápätí, keď muž z ostrahy objektu speváčku zbadá, stane sa úplne neposedný. Keď Aiko zmizne, snaží sa ju všade nájsť. Márne. V kontraste je speváčka Boy Jr. oblečená celá v čiernom, kričí, objavuje sa vo všetkých svetlách ostrahy. Červená symbolizuje v klipe práve pocit posadnutosti, ktorý nás môže sprevádzať, keď sa nám nedarí. Vo chvíli, keď muž trhá plast na kusy, uvedomí si, že sa úplne zbláznil.

Producentom singla Restless je opäť Steven Ansell z britskej kapely Blood Red Shoes a samotná Boy Jr.. Produkčné prvky kombinujú pop a rock s nečakaným zvukovým koncom.

Zasnené tóny, neóny, energické vystúpenie a ojedinelá atmosféra. To je Aiko. Narodená v Moskve, vyrastajúca v Čechách a v súčasnosti pôsobiaca v Londýne, Aiko je zaujímavou zmesou kultúr a vplyvov. Vo svojej tvorbe často skúma témy ako samota, domov a pochopenie seba.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Gabriela Dvořáková, PR manažérka Aiko.