Začiatok leta bol pre čoraz populárnejšiu slovenskú skupinu Fuera Fondo veľmi úspešný. Slovenským éterom sa prehnala ich chytľavá novinka Neočakávam, ktorú odprezentovali aj v živom vysielaní najpočúvanejšieho rádia. Zatiaľ čo kapela pripravovala oficiálny videoklip, fanúšikovia si mohli osvojiť text z dočasného lyric videa.

Plánované nakrúcanie klipu bolo totiž ešte pred jeho začiatkom dvakrát stopnuté nepriaznivým počasím. Nakoniec sa na tretí pokus podarilo skĺbiť všetky okolnosti a formácia Fuera Fondo sa konečne môže pochváliť novým vizuálom, ktorý dnes už možno brať skôr ako spomienku na leto. "Najväčším problémom bolo organizačne skĺbiť rozlietanú kapelu, kameramana, prenajatú techniku a počasie, čo bol zároveň aj jeden zo základných problémov. Dva mesiace sme čakali na vhodné svetlo," hovorí trubkár skupiny, Boris Majerník, ktorý je autorom námetu a scenára.

Videoklip Neočakávam nakrúcali hudobníci na streche svojej skúšobne, kam trikrát vynosili potrebnú techniku, no dvakrát im plány prekazlla búrka. Členovia kapely sa však zhodujú, že to všetko stálo za to a novinku považujú za svoj najkrajší videoklip. Veľkú zásluhu má na tom Patrik Soldán, ktorý sa postaral o kameru, strih a postprodukciu. Zaľúbencov vo videu stvárnila dvojica z Čiech - talentovaný dídžej a herec Daniel Joch a jeho klipová partnerka Pavlína. Daniel je známy predovšetkým z Národného divadla Brno, zahral si však aj vo viacerých reklamách a videoklipoch.


Skupina Fuera Fondo vznikla v roku 2006. Na konte má album Kráčajúc svetom (2010) a Žúrový kráľ (2014) a koncerty po celom Slovensku, ale aj v susednom Poľsku a Česku. Jej tvorbu možno charakterizovať viacerými žánrami - inšpiráciu čerpá z reggae, punk rocku, popu i balkánskej hudby.

Redakciu Hudba.sk informoval za skupinu Fuera Fondo Boris Majerník. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Patrik Soldán