Košická skupina Nocadeň zverejnila videoklip k pesničke Čítaš mi z pier, ktorá je bonusovým singlom jej tohtoročného výberového albumu Introspekcia. V klipe, ktorý hudobníci nakrútili v nehostinnom prostredí plnom bahna a komárov, si zahrala i hosťujúca speváčka Lina Mayer.

"Videoklip sme nakrúcali počas leta v Maďarsku. Režijne sa ho ujal Ján Varchola. Moja predstava o tom, ako by mal klip vyzerať, bola od začiatku celkom jasná. Chcel som vytvoriť obrazovú metaforu, ktorá by presne vystihovala tú skladbu, ale zároveň som nechcel, aby to pôsobilo prvoplánovo," povedal v rozhovore pre agentúru SITA líder skupiny Rasťo Kopina.

"Keď som napokon predostrel režisérovi námet k videu, okamžite po ňom skočil a povedal mi, že má jeden skvelý exteriér, ktorý si šetril na nejakú výnimočnú udalosť. Pár dní na to sme sa tam vybrali a to miesto mi doslova vyrazilo dych. Absolútne sa zhodovalo s mojou predstavou a krásne zapadlo do celkovej koncepcie videoklipu," poznamenal spevák.

Nakrúcanie však bolo podľa neho jedno z najnáročnejších, aké kapela dosiaľ absolvovala. "Chlapci si počas neho užili skutočné bahenné kúpele a my s Linou sme prekonali svoje osobné rekordy v počte spotrebovaných repelentov. Už pri obhliadke toho miesta sme totiž pochopili, že to bude jediná možnosť, ako to celé v zdraví prežiť," dodal.


Pieseň, ku ktorej sa Nocadeň rozhodli nakrútiť videoklip s Linou Mayer, hovorí o vzďaľovaní sa v partnerskom vzťahu. "Je to pesnička o tom, keď vo vzťahu dochádza k vzájomnému nepochopeniu a zdá sa, akoby uviazol na plytčine," priblížil frontman kapely.

Skupina, ktorá je na scéne už 20 rokov, po zverejnení klipu plánuje dva špeciálne narodeninové koncerty. 14. októbra vystúpi v košickej Kunsthalle a 19. októbra zavíta do bratislavského MMC.

Prečítajte si: Introspekcia Nocadeň nie je len o minulosti. Ukazuje hlad kapely po ďalších rokoch

Zdroj: SITA
Foto AP

Súvisiaci interpreti: Lina Mayer, Nocadeň