Už tento víkend čaká Bratislavu prvý ročník multi-žánrového hudobného festivalu s množstvom sprievodných aktivít. Petržalský festival sa uskutoční v sobotu, 7. septembra, na Dostihovej dráhe v Petržalke. K viacerým detským interpretom sa na poslednú chvíľu pridáva aj Miro Jaroš.

Sezónu rodinných podujatí pod holým nebom tento rok prvýkrát rozšíri celovíkendový festival hudby, športu, dobrého jedla a umenia. Do začiatku školského roka tak môžete s deťmi vstúpiť vo veselom tempe. Petržalský festival prináša program pre všetky generácie a fanúšikov niekoľkých hudobných žánrov od popu cez rap až po najobľúbenejších detských interpretov a projekty. 

Okrem Fíha Tralala so skupinou Baby Band, Mici a Mňau, kúzelníka Petra Šestáka či šaša Jara doplní detský program aj prekvapenie, ktoré organizátori odhalili len v týchto dňoch - Miro Jaroš, ktorý sa tak stáva detským headlinerom. Svoje hity, ktoré majú na Youtube milióny prehratí, ale aj aktuálne novinky predstaví v nedeľu o 13:00. Okrem hudobných vystúpení na deti čakajú aj hudobné rozprávky Ľadové kráľovstvo a Do rozprávky s Dory.

Pre mládež a rodičov je pripravený rovnako zaujímavý program.  V poobedných a večerných hodinách sa okrem iných predstavia víťazka ostatného ročníka SuperStar Tereza Mašková, raperi Rytmus, Ego a Majk Spirit spolu s H16, raperka a speváčka Sima, ale aj populárne kapely Medial Banana, Polemic, Gladiator či No Name.


Behom k novej tradícii

Kapacita podujatia je obmedzená a pre veľký záujem ostáva už len zopár vstupeniek, preto organizátori odporúčajú nespoliehať sa na ich dostupnosť priamo na mieste a kúpiť si ich už v predpredaji.

Podujatie odštartuje behom - Petržalskou míľou. Zabehať si môžete
1 míľu/1600 metrov, 3 míle/4800 metrov alebo 6 míľ/9600 metrov. Prihlásiť môžete nielen seba, ale aj deti, pretože súčasťou pretekov sú aj detské behy. V cene bežeckej vstupenky je aj celodenný vstup na festival – môžete si vybrať z jednodňového alebo dvojdňového lístka a okrem behu si vychutnáte aj nezabudnuteľnú atmosféru prvého hudobno-zábavného festivalu svojho druhu v Petržalke.

Okrem hlavného programu na pódiu sa zabavíte aj počas sprievodných aktivít. Deti si môžu zaskákať na nafukovacích atrakciách, zahrať sa v rôznych zónach a oddýchnuť si v chillout zóne. Starší návštevníci zase môžu nakupovať na remeselnom trhu, pozrieť si športové a tanečné animácie a ochutnať množstvo dobrôt v gastrozóne. Ak si trúfate, môžete si zasúťažiť aj vo varení gulášu. 

Všetky podrobnosti o Petržalskom festivale nájdete na oficiálnej stránke www.petrzalskyfestival.sk. Novinky a informácie zo zákulisia podujatia môžete sledovať aj na Facebooku a Instagrame.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka podujatia Kamila Závodská. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Michal Petrík

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš, Rytmus