Vo veku 41 rokov zomrel americký hudobný skladateľ LaShawn Daniels. Informovala o tom v stredu BBC s odvolaním sa na vyhlásenie jeho manželky, ktorá na sociálnej sieti Instagram oznámila, že Daniels zahynul v utorok pri autohavárii v americkom štáte Južná Karolína.

LaShawn Daniels sa od konca 90-tych rokov ako spoluautor hudby sa podieľal na skladbách hviezd ako Destiny's Child (Say My NameLose My Breath), Whitney Houston (It's Not Right but It's Okay a duet s Georgeom Michaelom If I Told You That), Toni Braxton (He Wasn't Man Enough), Michael Jackson (You Rock My World), Janet Jackson (Feedback; Luv), Jennifer Lopez (If You Had My Love), Natasha Bedingfield (Angel), Spice Girls (HollerLet Love Lead the Way), Melanie B (Tell Me) alebo Ciara a 50 Cent (Can't Leave 'em Alone).


Podpísaný je tiež pod dvoma megaúspešnými ženských duetoch Telephone (Lady Gaga a Beyoncé) a The Boy Is Mine (Brandy and Monica), pričom s druhou spomínanou dvojicou interpretiek spolupracoval aj na ich sólových piesňach.

V roku 2000 získal hudobnú cenu Grammy v kategórii najlepšia R&B skladba za spoluautorstvo hitu Say My Name. Na Grammy ho nominovali ešte ďalších sedemkrát. Daniels pravidelne spolupracoval s hudobným producentom Rodneym Jerkinsom vystupujúcim pod pseudonymom Darkchild. Skladateľ po sebe zanechal manželku April, s ktorou bol zosobášený 20 rokov, a troch synov.


Text: TASR + Hudba.sk
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP