Ich skladby sa vraj nehodia na svadby ani na krstiny. Ale ktovie, viacerí by si možno priali mať svoj významný životný moment spojený s drum&bassom, breakbeatom, reggae a rapom. Každopádne, do klubu na poriadnu párty je kombinácia týchto žánrov ako stvorená.

Jej najlepším ambasádorom je britská zostava Freestylers, ktorá svoju live show príde predstaviť do bratislavského MMC už 21. októbra. Lístky na výnimočný multižánrový tanečný večer sú v predpredaji v sieti Predpredaj.sk.  

Formáciu založili dídžeji a producenti Matt CantorAston Harvey v 90. rokoch, keď v sebe objavili spoločnú záľubu v hip-hope, R&B a elektronike. Odvtedy kapela vydala päť albumov, odohrala koncerty pred desiatkami tisíc ľudí na festivaloch ako Glastonbury, zúčastnila sa amerického turné s Lennym Kravitzom a zložila hity ako Push Up, B-Boy Stance, Here We Go, Ruffneck, Punks či Painkiller. To, že Freestylers si síce "frístajlujú", ale už dávno nepatria len do undergroundu, dokazuje napríklad aj použitie ich hudby do známych filmov, vrátane komédie Zoolander. 



V sobotu 21. októbra čaká na návštevníkov bratislavského MMC šialená tanečná párty, ktorú len podčiarkne otvárací koncert unikátnej prešovskej zostavy BDHS - Blikajúci Dychový Hudobný Systém. Štvorica okolo Tomáša Paľa, ktorý niekoľko rokov pôsobil aj v skupine Chiki Liki Tu-a, vám ukáže, či dychovka dokáže zahrať a zachrániť techno. Viac ako sto argumentov napovie ich úvodné video Kurča.

Prečítajte si: Nový objav z Prešova: Blikajúci Dychový Hudobný Systém chce zachrániť techno

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Facebook event


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér koncertu Alexander Čerevka.

Foto: Vlastimil Slávik