Britská speváčka Alex Hepburn ešte v apríli vydala svoj debutový album Together Alone. So špecifickou farbou hlasu, ktorá fascinuje poslucháčov na celom svete, rozvírila vody na hudobnej scéne. Z nahrávky pochádza aj singel Miss Misery, ku ktorému nedávno predstavila videoklip.

Rodáčka z Londýna Alex Hepburn pôvodne začínala ako skladateľka, ku spevu sa dostala až neskôr. "Speváčkou som nejako zvlášť nikdy nechcela byť, chýbalo mi sebavedomie," priznala charizmatická interpretka. Nakoniec sa ale nechala zlákať a nahrala EP, s ktorým zožala úspech najmä vo Francúzsku, kde občas žije.

Alex Hepburn Zdroj: PR / Parlophone

Tento rok Alex debutovala albumom Together Alone, na ktorom spolupracovala s tímom skúsených odborníkov. Okrem iných sa na ňom podieľali Cenzo Townsend, známy aj vďaka spolupráci s Florence and the Machine, Bat For Lashes či Snow Patrol, a Tom Coyne, ktorý v minulosti pomáhal Adele a Amy Winehouse. Práve k týmto dvom menám je Hepburn často prirovnávaná. Podľa hudobných kritikov má rovnako silné cítenie pre blues a soul, a zároveň dokáže piesňam dať potrebné emócie.

Presvedčte sa sami v jej aktuálnom videoklipe ku skladbe Miss Misery. Tá je nasledovníkom singla Under, ktorý bolo počuť aj z našich rádií.
 

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Parlophone/EMI. Text článku bol upravený redakciou.