Americká speváčka Beyoncé vydá 24. novembra štvordiskovú reedíciu svojej eponymnej piatej sólovky, ktorá sa v pôvodnej verzii dostala na trh vlani v decembri. Reedícia bude okrem pôvodného CD a DVD obsahovať aj disk s dvoma doteraz nevydanými skladbami a štyrmi remixami a DVD záznam z koncertu.

Celé balenie bude niesť názov Beyoncé - Platinum Edition Box Set. Obsah nosičov bude z veľkej časti podobný ako pri pôvodnom vydaní, avšak fanúšikovia sa dočkajú aj niekoľkých dosiaľ nevydaných kúskov. CD bude obsahovať dve úplne nové skladby Ring Off a 7/11, a štvoricu remixov, v ktorých hosťujú Pharrell Williams, Kanye West, Jay Z, Nicki Minaj a Mr. Vegas.

V rámci reedície vyjde aj bonusové DVD s desiatimi piesňami, ktoré boli nahraté na koncertnej šnúre Mrs Carter Show World Tour. Balenie ešte doplní booklet s veľkým množstvom fotografií a oficiálny kalendár Beyoncé na rok 2015.

Prečítajte si recenziu pôvodnej verzie albumu:

Úprimnosť, feminizmus a veľa sexu: Beyoncé nahrala popový album roka


Najlepšie zarábajúca hudobníčka na svete

Čerstvo zverejnenou správou tiež je, že Beyoncé je podľa magazínu Forbes najlepšie zarábajúcou hudobníčkou na svete. V období od júna 2013 do júna 2014 totiž zarobila 115 miliónov dolárov (v prepočte približne 91,9 milióna eur). Speváčke vlani s 53 miliónmi dolárov patrila štvrtá priečka, posun nastal predovšetkým vďaka jej častému koncertovaniu. V spomínanom období absolvovala 95 vystúpení, pričom za každý koncert zinkasovala v priemere 2,4 milióna dolárov. Okrem toho mala príjmy aj z predaja jej ostatnej štúdiovky a tiež z reklamných kontraktov.

Beyoncé začala hudobnú kariéru v 90. rokoch minulého storočia ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Vydala albumy Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008), 4 (2011) a spomínaný Beyoncé (2013), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Speváčka získala už 17 cien Grammy, tri z nich ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová interpretka. Jej manželom je od roku 2008 raper Jay Z, s ktorým má dcéru Blue Ivy. 

Tracklist reedície:

Original CD:
1. Pretty Hurts
2. Haunted
3. Drunk in Love (ft. Jay Z)
4. Blow
5. Angel
6. Partition
7. Jealous
8. Rocket
9. Mine (ft. Drake)
10. XO
11. ***Flawless (ft. Chimamanda Ngozi Adichie)
12. Superpower (ft. Frank Ocean)
13. Heaven
14. Blue (ft. Blue Ivy)

Bonus CD:
1. 7/11
2. Flawless Remix (ft. Nicki Minaj)
3. Drunk in Love Remix (ft. Jay Z & Kanye West)
4. Ring Off
5. Blow Remix (ft. Pharrell Williams)
6. Standing on the Sun Remix (ft. Mr. Vegas)

Original DVD:
Pretty Hurts
Ghost'/'Haunted
Drunk In Love
Blow
Angel
Yonce'/'Partition
Jealous
Rocket
Mine
XO
***Flawless
Superpower
Heaven
Blue
Grown Woman

Live DVD:
Run The World (Girls)
***Flawless
Get Me Bodied
Blow
Haunted
Drunk In Love (ft. Jay Z)
1 + 1
Partition
Heaven
XO

Zdroj: SITA, Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: Beyonce.com

Súvisiaci interpreti: Beyoncé