Spojenie mien, ktoré by sa za normálnych okolností na pódiu len tak nestretli. To je už osvedčený recept tvorcov hudobnej relácie 3 pódiá, v ktorej sa už v piatok 6. novembra predstavia všeobecne známy spevák s veľkým hlasom Peter Cmorik, osobitá speváčka a skladateľka Katarzia, ktorá prepája svety mainstreamu a nezávislej scény, a mladý objav našej scény Lucia Gibarti.

Všetci traja predstavia svoju tvorbu, no diváci sa môžu aj na netradičné hudobné kombinácie, napríklad na bluesovú skladbu Crossroads od Erica Johnsona, ktorú si na záver relácie strihne Peter Cmorik spolu s moderátorom relácie Petrom Bičom

"S Katarziou som už spolupracoval, jej hudba je osobitá, zaujímavá a intímna. Luciu Gibarti som stretol prvýkrát a jej kapela hrala sviežo. Užil som si jedno aj druhé vystúpenie. Spoločné hranie som si strihol najskôr v úvode s Luciou. V závere vždy moderátor relácie Peťo Bič vymyslí niečo spoločné a tentoraz to bola skvelá bluesovka od Erica Johnsona Crossroads. Schuti som si ju zaspieval," prezradil spevák. 

Ako prezrádza, v posledných mesiacoch so svojou kapelou pracoval na novom zvuku svojej hudby a keďže sa tento rok nedá veľmi koncertovať, sú radi, že ich skladby v novej koncertnej podobe zaznejú aspoň v televízii. "Zlepšili sme vokály a pridali na šírke soundu, fakt sme na tom zapracovali. V 3 pódiách zahráme jednu z našich najnovších piesní Dnes to príde, druhá bude Spolu zostarnúť, ktorú som venoval mojej manželke Daniele, a nakoniec moju prvotinu Dážď. Cítili sme veľkú energiu a v štúdiu to znelo fakt mocne, tak dúfame, že sa to prenesie aj do obývačiek a že si to diváci užijú tak, ako sme si to užili my," dodáva Peter Cmorík.

Peter Cmorik s kapelou, 3 pódiá, 2020 Zdroj: Dominika Kentošová

Katarzia aj Lucia Gibarti zaspievajú svoje novinky. "Myslím, že je skvelé, že sa nakrúca relácia o hudbe, ktorú máme u nás doma. V relácii zahrám dve pesničky z posledného albumu Celibát a k tomu jednu novú, napísanú počas jari 2020. Rada by som poďakovala za pozvanie, verím, že si každý divák nájde 'to svoje', čo má rád, a to, čo nepoznal alebo odmietal, ho môže milo prekvapiť," povedala Katarzia.

"Zahráme dve autorské skladby, z ktorých jedna je úplne nová, slovenská a čoskoro vyjde von pod názvom Miliónkrát. Diváci budú počuť aj skladbu Winner a ako prívrženci funky žánru sme si neodopreli jeden cover k skvelej skladbe Get Into My Groove, ktorou sme prispeli k pestrej palete žánrov v relácii. Nakrúcalo sa nám perfektne, pretože ak máte okolo seba skvelý tím ľudí a vedľa seba na pódiách dvoch úžasných interpretov, inak to ani nejde. Bolo mi cťou," odkazuje Lucia Gibarti.

Všetko podstatné o relácii 3 pódiá nájdete na sociálnych sieťach Facebook a InstagramCelé epizódy si môžete kedykoľvek pozrieť v archíve RTVS.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér RTVS Marián Prevendarčík. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová