Spevák Peter Cmorik a a herečka a speváčka Mirka Partlová tvoria pár už niekoľko mesiacov, no až nedávno sa po prvýkrát stretli v nahrávacom štúdiu a naspievali spoločnú pesničku. Inšpiroval ich k tomu adventný čas a blížiace sa najkrajšie sviatky roka. Výsledkom je vianočná skladba Len tento deň, ktorá už znie v slovenskom éteri.

► Vypočujte si ukážku piesne

Autorom hudby a textu v romantickej vianočnej piesni Len tento deň je sám Peter Cmorik. "Už niekoľko rokov som chcel zložiť vianočnú skladbu, ale kým som sa dostal do vianočnej nálady, bolo už vždy neskoro. Som rád, že tento rok to prišlo skôr a že sme stihli pieseň nahrať a naspievať pred Vianocami," vysvetľuje spevák.

Jeho šarmantná partnerka Mirka Partlová má so spevom bohaté skúsenosti. Fanúšikovia muzikálovej tvorby ju poznajú ako Máriu z West Side Story, princeznú Katku z Neberte nám princeznú, Oféliu z Hamleta či Aničku z muzikálu Na skle maľované. S Petrom však mali v štúdiu premiéru. "Bola to naša prvá spolupráca v štúdiu a musím povedať, že príjemná. Pesnička sa mi veľmi páčila hneď, ako mi ju Peťo pustil. Teším sa z tej vianočnej atmosféry, ktorú sa nám podarilo v skladbe navodiť," prezradila.

Na spoločnú skladbu Mirku nahovoril Peter a mal na to konkrétny dôvod. "Mirku som oslovil, pretože som mal pocit, že jej hlas navodí správnu vianočnú náladu a pohladí na duši. Vedel som, že jej vokály a zbory budú to pravé pre túto pesničku," dodáva Cmorik.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Ivan Kelement

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik