Americký režisér Bryan Singer už nebude ďalej pracovať na životopisnej snímke Bohemian Rhapsody o anglickej kapele Queen. Prostredníctvom stanoviska to oznámilo filmové štúdio Twentieth Century Fox. Podľa nemenovaného zdroja spravodajského portálu BBC filmára z projektu prepustili pre "nespoľahlivé správanie sa".

Stalo sa tak krátko po tom, ako médiá informovali o pozastavení nakrúcania pre Singerovu "neočakávanú nedosiahnuteľnosť". Filmár sa musel z nakrúcania filmu Bohemian Rhapsody uvoľniť pre chorobu jedného zo svojich rodičov, pričom sám tiež ochorel. Magazín The Hollywood Reporter v pondelok informoval, že sa režisér údajne dostal do stretu s hlavnou hviezdou filmu Ramim Malekom (rola Freddieho Mercuryho), filmár to však poprel. 

Bryan Singer, ktorý je známy vďaka snímkam Superman sa vracia (2006), Valkýra (2008), Jack, zabijak obrov (2013) či štyrom filmom zo série X-Men, podľa BBC tvrdí, že ho prepustili počas choroby. Štúdio Twentieth Century Fox podľa jeho slov v tomto období nebolo "ochotné prispôsobiť sa", a tak jednostranne ukončilo ich pracovný vzťah.

Podarí sa ho vôbec dokončiť?

Prvé zmienky o plánovanom filme o skupine Queen sa objavili už v roku 2010. Projekt však už od začiatku sprevádzajú komplikácie a zmeny v obsadení aj v tíme tvorcov. Dnes už sa na príprave filmu nepodieľa scenárista Peter Morgan, režiséri David Fincher a Tom Hooper ani známy herec a komik Sacha Baron Cohen (Ali G, Borat, Brüno...), ktorý mal podľa prvých správ vo filme stvárniť Freddieho Mercuryho. Po Cohenovom odchode z projektu v roku 2013 sa dokonca hovorilo o tom, že film sa ďalej nakrúcať nebude.

Znovu sa o ňom začalo viac písať až minulý rok na jeseň a tento rok v septembri konečne začalo samotné nakrúcanie. Medzitým sa však úplne zmenil tím - zosnulého lídra kapely by mal stvárniť spomínaný Rami Malek, v rolách ďalších členov kapely sa predstavia Ben Hardy (Roger Taylor), Joe Mazzello (John Deacon) a Gwilym Lee (Brian May). Autorom aktuálnej verzie scenára je Anthony McCarten, režisérom mal byť Singer, no to už neplatí a ktovie ako dlho bude trvať, kým sa réžie ujme niekto ďalší.

Dvaja členovia skupiny Queen, Brian May a Roger Taylor, sa na snímke podieľajú ako hudobní producenti. Hudobníci sú zároveň spolu s filmovým producentom Grahamom Kingom jedinými z dôležitých členov štábu, ktorých ešte od jeho ohlásenia nevymenili. Snáď to tak aj zostane. Predpokladá sa, že by sa film aj napriek aktuálnemu pozastaveniu nakrúcania a Singerovmu prepusteniu mal dostať do kín v plánovanom termíne, ktorým je 25. december 2018.

Zdroj: SITA (bbc.com), Hudba.sk
Foto: AP Photo/Marco Arndt

Súvisiaci interpreti: Queen