Momentálne najúspešnejšia slovenská skupina IMT Smile dnes zverejnila videoklip k pohodovej pesničke Čo všetko sa môže stať..., ktorá sa tak stáva ďalším singlom z nedávno vydaného albumu Budeme to stále my. Novinku kapela prináša len deň pred prvým z pätice koncertov v Bratislave a Košiciach.

Napriek tomu, že členovia kapely aj celý tím okolo IMT Smile majú plné ruky práce s prípravami vianočných koncertov a skúšaním nových aranžmánov, rozhodli sa deň pred prvým bratislavským koncertom vypustiť videoklip k ďalšej pesničke z nového albumu. Zábery, ktoré môžete vidieť v klipe Čo všetko sa môže stať...vznikli v Rimshot Studiu vo Veľkej Británii priamo pri nahrávaní piesne. Hudbu opäť zložil líder kapely Ivan Tásler. Ako prezrádza, do štúdia, ktoré sa nachádza v krásnom prostredí anglického grófstva Kent, sa vybrali v podstate s nedokončenou skladbou. Nemali síce jasnú víziu, ale vedeli, že keď prídu na miesto nahrávania, zrazu sa im všetko vyjasní. Ivan Tásler verí v takéto momenty.

"Pesnička Čo všetko sa môže stať... vznikla veľmi spontánne. Vlado Krausz pre nás opäť napísal fantastický text, ktorý sme na mieste už len trochu doklepli. My sme vlastne do UK išli s pesničkou, ktorá nebola tak celkom dokončená a nevedeli sme, čo z toho bude. Mnohí by to pokladali za drzosť, no ja som vedel, že určite nejdeme zbytočne. Od začiatku sme cítili, že by sme to mohli nahrať niekde mimo Slovenska. Vraveli sme si, že pieseň znie skôr ako starý IMT Smile. Vtedy, keď sme začínali, sme 'fičali' skôr na kapelách 90-tych rokov -Oasis, Blur a podobne. Inšpiráciou nám teda bola skôr anglická hudobná scéna. To bol aj dôvod, prečo sme sa rozhodli vycestovať do Anglicka."

Pri nahrávaní vládla uvoľnená atmosféra, čo je vidieť aj v samotnom klipe, o ktorý sa opäť postaral Tomáš Slávik. Gitarista skupiny je nadšeným fotografom a všetko zo života kapely zaznamenáva aj na video. Podobne zdokumentoval aj kapelový road trip po USA a výsledkom bol videoklip k hitu Budeme to stále my, ktorý pre zmenu vznikol v nahrávacom štúdiu v Kalifornii.


Z piatich vianočných koncertov sú tie bratislavské (6., 7. a 8. decembra) už beznádejne vypredané, a to aj napriek tomu, že kapela v Inchebe dodatočne pridala tretí koncert. Na dva koncerty v košickej Steel aréne (14. a 15. decembra) sú však lístky stále k dispozícii. Nerozhodnutých fanúšikov môže presvedčiť pozvanie dvoch hostí, ktorí sú na východe doma.

"Veľmi sa teším, že sa nám na košické koncerty podarilo vybaviť dvoch špeciálnych hostí, ktorí s nami vystúpia iba v Košiciach. Od začiatku som mal v hlave, že chcem Košičanom priniesť niečo výnimočné a som rád, že sa mi to aj podarilo. Pred Vianocami sú totiž umelci často absolútne vybookovaní. 14. decembra si spolu s nami zaspieva Lukáš Adamec a na 15. decembra sme pozvali nášho kamaráta Mariána Čekovského," odkazuje Ivan Tásler.

"Nezabudli sme však ani na Bratislavčanov, ktorí sa hneď na prvom koncerte 6. decembra môžu tešiť na naše vystúpenie s Kalim. A rozhodne to nebude iba o našej spoločnej pesničke, ktorú poznáte z rádií," dodáva. My len doplníme, že všetky vianočné koncerty IMT Smile bude ako predskokan otvárať košický spevák BuranoWski so svojou kapelou.

Prečítajte si recenziu: Ivan Tásler na novom albume nekričí. Je presvedčivo pozitívny a charizmatický


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Luba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: IMT Smile