Mofokiller prichádza po pol roku s čistokrvnou novinkou a prekvapením. Nový videosingel nesie názov Hmota a jeho vizuálna podoba dozaista rozruší. Zároveň kapela pre svojich priaznivcov pripravila bonusovú verziu EP Kult s názvom Kult+

Za vizuálom Hmoty stojí výnimočný francúzsky umelec a performer Olivier de Sagazan."Olivierove performance sú fascinujúce. Snúbi sa v nich hnus, brutalita, krása, nenávisť, láska a jedinečné estetické cítenie. Odhaľujú ľudskú podstatu. Veľmi sa tešíme, že sa nám podarilo dohodnúť na spolupráci," vysvetľuje Miro Beka (spev, basgitara, zvuk).


Videoklip Hmota zachytáva Olivierovu performance Hybridation. O strih sa postaral Mark Balage, ktorý stojí za takmer všetkými videoklipmi Mofokiller. "Skladba dostala na slovenské pomery výnimočný artový vizuál. Všetko do seba krásne zapadlo. Nie je to však nič pre slabé povahy," uškŕňa sa Matúš Cíger (gitarista, skladateľ a textár). Kapela skladbu venuje ľuďom, ktorí sa naučili žiť s depresiou a úzkosťou a napriek všetkému milujú život.

Mofokiller má však pre fanúšikov aj ďalšie prekvapenie. Pod stromčekom si môžu nájsť bonusovú verziu EP Kult s názvom Kult+. EP bude obsahovať okrem pôvodných skladieb aj spolupráce s Robom Ravenom (Útek) a Tomášom Buronom (Chceš ma nájsť). No a samozrejme na ňom nájdu aj novinku Hmota. Zvuk má na svedomí ruský zvukár a producent Arkady Navaho. Kult+ bude vydaný v limitovanej edícií 100 kusov.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Mofokiler Matúš Cíger. Text správy sme upravili.