Český spevák a hudobný producent Petr Řičánek alias Fatally vydáva singel Zakázaný ovoce. Fatally je jeho nové alter ego, cez ktoré ventiluje svoju celoživotnú záľubu v pop kultúre osemdesiatych rokov. Nostalgicko-melancholická atmosféra piesne spojená s hutným aranžmánom syntetizátorov a spevákovým barytónom vytvára z piesne svieži autorský pohľad na vtedajšiu dobu.

Fatally prepája osemdesiatkové produkcie s modernými popovými a tanečnými postupmi. Celkový dojem skladby dokresľuje VHS videoklip, ktorého sa ujali kameramani Daniel Szczotka a Tadeáš Růžička.

"Od mala som obdivoval osemdesiatkové synthpopové a new wave kapely typu Depeche Mode, Tears for Fears, Duran Duran atď. Už dlhšiu dobu pozorujem nárast osemdesiatkových vplyvov v modernej pop kultúre – toto mi dalo impulz na vytvorenie novej autorského projektu, v ktorom môžem kreatívne vyjadriť svoju vášeň a pohľad na túto nádhernú éru," prezradil Fatally.

"Pre mňa sú osemdesiatky skrátka vrchol popu, a zároveň studňa nekonečnej inšpirácie. Cítim, že som sa tu hudobne našiel – chcem robiť kvalitný, konceptuálny synthpop v modernom kabáte, a to všetko v češtine. Nemôžem sa dočkať až predstavím ďalšie single, mám nahraného veľa nového materiálu ku ktorému už pripravujeme nové vizuály," dodal Fatally.


Infomácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Petr Řičánek. Správu sme upravili.