Skupina Says po čase prichádza s novým singlom In A Loop. V skladbe s dobrým koncertným potenciálom sa oproti minulosti do popredia ešte viac dostávajú nástroje ako elektronika.

Celou pesničkou sa ako červená stuha tiahne text, ktorý sa s nadhľadom venuje jednej z tém súčasnosti, a tou je opakovanie sa stereotypov v životných návykoch a neschopnosti sa z nich vymaniť. Do textu skupina prepašovala aj niekoľko úprimných odkazov pre svojich fanúšikov a kamarátov. Ktoré konkrétne to sú, si však každý poslucháč nájde sám.

Nahrávka vznikala, postupne počas roka, v štúdiu Pulp pod producentským vedením Jakuba Hríbika. Ten sa okrem celkového zvuku výrazne podpísal aj pod konečnú podobu textu skladby. Jakub pritom nie jediným Hríbikom, ktorý sa novinke skupiny Says podieľal. Bicie nahral jeho brat Tomáš a basgitaristom Says je ich vzdialený príbuzný Roman. Zostavu tvorcov dopĺňa spevák a producent Dominik Kitko a gitarista Lukáš Hlaváč.


Aj keď názov a text hovorí o téme neustáleho sa opakovania, samotná pesnička sa naopak neprestajne vyvíja. Aj na pomerne tradičnej singlovej dĺžke si opäť môžeme všimnúť svojský skladateľský postup kapely, v ktorom sa ani jedna hudobná pasáž neopakuje. Keď si počúvanie tejto skladby predstavíte ako pochutnávanie si na bonboniéry, nebudete ďaleko od pravdy. Ani pri nej nikdy dopredu neviete, čo ochutnáte a so Says si žánrových odbočiek a odkazov na rôzne hudobné obdobia užijete dosýta. Napriek svojej rôznorodosti však skladba pôsobí kompaktne a jednotlivé pasáže sa zaujímavo dopĺňajú.

A rovnako skladbu dopĺňa aj pôsobivé 3D video, ktoré pre Says opäť vytvoril vizuálny umelec Jakub Pišek, známy pod menom Kubriel. Pre Says v minulosti už spracoval aj predchádzajúci singel Halfblood. Tentokrát sa obrazovo pohráva s textom v tajomnej uzatvorenej miestnosti, v ktorej jediný možným pohybom ostáva točenie sa na mieste.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli členovia kapely Says.