Britský spevák Rod Stewart a jeho syn Sean čelia obvineniu z napadnutia hotelovej ochranky na Floride. Polícia uviedla, že incident sa stal v hoteli The Breakers Palm Beach po tom, ako muž nechcel 74-ročného interpreta a jeho sprievod pustiť na súkromnú novoročnú párty.

Sean údajne odstrčil Jessieho Dixona a jeho otec ho udrel päsťou do ľavej časti hrudníka. Dixon polícii povedal, že videl skupinu ľudí, ktorí sa snažili dostať na súkromné podujatie, no nemali pozvánku. Následne začali byť "hluční a vyvolali scénu“"a nechceli odísť.

Hudobník uviedol, že sa pokúšali dostať na akciu kvôli deťom. Po tom, ako ich nechceli vpustiť, ochrankár "začal robiť problémy", čo jeho rodinu "rozrušilo". Spevák sa už ospravedlnil za incident, ktorý videli aj ďalší dvaja zamestnanci hotela. Obaja potvrdili, že dvojica Dixona fyzicky napadla. Otec a syn by sa mali 5. februára postaviť pred súd v Palm Beach.

Sir Roderick David "Rod" Stewart počas kariéry pôsobil v niekoľkých kapelách. V 60. rokoch minulého storočia sa stal členom už nefungujúcej formácie The Jeff Beck Group, s ktorou vydal albumy Truth (1968) a Beck-Ola (1969). Známy je tiež v´daka pôsobeniu v kapele Faces a jej nahrávok First Step (1970), Long Player (1971), A Nod Is as Good as a Wink... to a Blind Horse (1971) a Ooh La La (1973). Na konte má tri desiatky sólových albumov. Držiteľa Grammy či BRIT Award uviedli v roku 1994 do Rock'n'rollovej siene slávy ako sólového umelca a v roku 2012 mu vzdali rovnakú česť aj ako členovi spomínaných Faces.

Zdroj: SITA (Bbc.com, archív)
Foto: Eric Charbonneau/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Rod Stewart