Shiverleaves je medzinárodný hudobný projekt v zložení Alexander "Sasha" Mamaev z Ruska, ktorý pôsobí tiež v projekte Gonsofus, Loreta Neira Ocampo z Čile a Victor Borgert z Argentíny. Prvým výsledkom ich spolupráce pod hlavičkou pôvodne sólového projektu je pieseň Winter Calling, ktorá sleduje vzťahy, ktoré majú ľudia s najchladnejšou časťou roka.

"Projekt Shiverleaves, pôvodne môj sólo projekt, bol v procese vzniku už od roku 2016, keď sa mi hromadila hudba, ktorá sa podľa mňa nie celkom hodila pod značku Gonsofus," vysvetľuje Sasha Mamaev. "Aj keď som materiál pripravoval už niekoľko rokov, pocítil som správnu motiváciu na spustenie projektu až keď som začal pracovať na piesni Into the Blue. Tá bola katalyzátorom, spolu s globálnou pandémiou," približuje.

Po vydaní sólového singla Into the Blue sa projekt rozšíril na trio, pričom sa k Mamaevovi pridali priatelia a hudobní spolupracovníci Loreta a Victor, známi ako duo Helado Infinito. "Už sme spolupracovali na rôznych trackoch a vytvárali sme vynikajúce hudobné a osobné porozumenie. Navyše sme v tom čase žili spolu, takže to malo zmysel," dodáva Mamaev.

Ich prvým spoločným singlom je pieseň Winter Calling. Spolu s ňou zverejnila formácia aj DIY stop-motion video vytvorené kapelou, ktoré odráža dlhé zimné dni a noci, ktoré často trávili spolu. Winter Calling je od 4. januára k dispozícii na Youtube a všetkých digitálnych platformách.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Mamaev. Text správy sme upravili.