Občianske združenie Na Hrane pre všetkých, ktorým nie je ľahostajný život iných ľudí, pripravilo prvý ročník dobročinnej akcie s názvom Kvapka krvi pre tých, ktorí sa ocitli na hrane. Akcia sa uskutoční 10. februára 2012 v priestoroch Klubu Batelier na Továrenskej ulici 14 v Bratislave.

"Vyzývame všetkých ľudí, ktorí sú odvážni a žijú na hrane, aby to prišli dokázať a darovali najvzácnejšiu tekutinu na svete. Na odber krvi, ktorý je zastrešený Národnou Transfúznou Službou príďte od 8:00 do 11:00 do priestorov Batelieru," informujú organizátori. Akciu podporí bohatý sprievodný program, vďaka ktorému dostáva dobročinné podujatie nový rozmer.

"V spolupráci s galériou súčasnej kresby a grafiky T-Gallery sme pripravili unikátnu výstavu mladých umelcov na tému 'Polemika o krvi ako symbolickej nositeľky života'," hovorí Martin Čap, jeden zo zakladateľov občianskeho združenia Na Hrane, ktoré sa zaoberá podporou a rozvojom adrenalínových športov na Slovensku.

Unikátna umelecká výstava  s názvom Krvavá výstava sa začína o 19:00, opäť v priestoroch Batelieru. Oslovení umelci svoje diela vytvorili špeciálne pri príležitosti akcie Kvapka krvi. T-Gallery predstaví kolekciu kresieb, grafík a digitálnych výstupov mladých autorov nachádzajúcich sa doslova "na hrane" medzi príjemne estetickým a krvavo dekadentným. Každé dielo tak vo svojej unikátnej rétorike "nežného hororu" vyzdvihuje ústrednú tematiku celej akcie: krv.

Po otvorení výstavy bude v priestoroch klubu Batelier nasledovať koncertná Jam session v podaní umelcov z hudobných skupín AMO, Medial Banana a Marcel Vén Trio. Účasť prisľúbili hudobníci Gábor Tokár (bicie), Marc Šipeky (basgitara), Daniel Gulyaš (gitara), Marcel Vén (klávesy), Peter Hurinský (perkusie) a hostia na mikrofóne Opak, Moe, Šulci, Pokyman. Vyše hodinový jam sa ponesie v duchu world music, reggae, dancehall, drum&bass, jazz a hip-hop. Po skončení Jam session sa o zábavu na parkete postará DJ Ichiman.

Zdroj: Na hrane
Foto: Amo24hodin.sk

Súvisiaci interpreti: AMO