Udeľovanie tohtoročných Radio_Head Awards, ktoré sa uskutoční začiatkom marca, bude sprevádzať viacero hudobných vystúpení. Program spestria Tomáš Sloboda a jeho Sounds Like This, Para, Swan Bride a Zlokot. Všetci spomínaní interpreti si zo slávnostného večera môžu odniesť aj sošky.

Tomáš Sloboda & Sounds Like This so štúdiovkou Chobotnica (recenzia) majú nomináciu v kategórii Album roka - Cena kritikov, Para zas môže so svojou nahrávkou Menšina (recenzia) bodovať v kategórii Album roka - poslucháčska cena a tiež v kategórii Najlepšia koncertná kapela/interpret. Swan Bride s eponymnou štúdiovkou nominovali v kategóriách Album roka - poslucháčska cena aj Album roka - Cena kritikov. Zlokot sa zas môže stať nováčikom roka.

Nominácie na Radio_Head Awards za rok 2012 ovládol raper Vec, ktorý môže triumfovať v piatich kategóriách. Celkovo však získal až šesť nominácií, keďže v kategórii Singel roka má dvojité zastúpenie so skladbami Branči Kováč a Placebo (feat. Juraj Benetin). V kategórii Album roka - poslucháčska cena sú okrem Veca (Stereo Farbo Slepo), Pary a Swan Bride nominovaní aj Haf a Beyuz (Blázon čas) a The Cubes (The Cubes). Swan Bride sú rovnako ako Vec nominovaní aj na cenu kritikov, kde spolu s nimi zabojujú Burlas-Kladivo-Zagar (Poruchy spánku), Ink Midget (Re-Leave) a spomínaní Tomáš Sloboda & Sounds Like This (Chobotnica). Ďalšie podrobnosti o nomináciách

Poslucháči Rádia_FM majú možnosť hlasovať do 10. februára prostredníctvom webu Radiohlavy.sk. Slávnostné udeľovanie cien sa uskutoční 3. marca v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC), pričom po druhý raz odovzdajú aj Cenu za prínos hudbe. Meno tohtoročného držiteľa ceny, ktorú vlani získali vydavateľstvá Slnko Records, Hevhetia a Deadred Records, oznámia vo februári. Na slávnostnom udeľovaní Radio_Head Awards sa môžu zúčastniť aj fanúšikovia, v predaji je limitovaný počet vstupeniek.

Informácie agentúre SITA poskytol hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska Richard Šümeghy.

Zdroj: SITA
Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Para, Tomáš Sloboda