Anglický spevák a hudobník Ed Sheeran vystúpi na udeľovaní BRIT Awards. Pridá sa tak k menám ako Robbie Williams, Bruno Mars, Skepta, Emeli Sandé, The 1975 či Little Mix, ktoré sa 22. februára predstavia na ceremoniáli v londýnskej O2 Arene.

"S veľkou radosťou oznamujeme, že na tohtoročnom odovzdávaní BRIT Awards vystúpi Ed Sheeran. Ed je jedným z najúžasnejších, najinovatívnejších umelcov na svete a všetkým, čo urobí, posúva hranice. Jeho exkluzívne vystúpenie bude pre 37. ročník BRIT Awards veľmi špeciálnym momentom," uviedol Jason Iley, predseda BRIT Awards.

Hudobník, ktorý len pár dní pred BRIT Awards, 17. februára, oslávi 26. narodeniny má na konte dva úspešné albumy a už čoskoro k nemu pribudne ďalší. S nahrávkami + (2011) a x (2014) dobyl UK Chart a s druhou menovanou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards.

Jeho tretí album, opäť s "kalkulačkovým" názvom ÷, vyjde v piatok 3. marca. Spevák z neho v jeden deň zverejnil hneď dva single Castle on the Hill a Shape of You, vďaka čomu zlomil niekoľko rekordov na streamingových službách aj v hudobných rebríčkoch. K obom piesňam neskôr predstavil aj videoklipy.

Ed Sheeran je plný prekvapení: Kvôli láske z ringu sa pobije aj so sumom

Ed Sheeran v klipe Castle On The Hill ukázal kraj, v ktorom vyrastal

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Brits.co.uk, archív)
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran