Jedna z najpopulárnejších mladých českých popových kapiel Slza spojila sily so speváčkou Celeste Buckingham. Výsledkom je pôsobivý duet s názvom Na srdci, ktorý má veľké predpoklady nadviazať na úspešné česko-slovenské duety z posledných rokov.

Skladba Na srdci je o rozchode dvoch ľudí, ktorí sa snažia svoj vzťah ukončiť tak, aby v ich mysliach zostal ako krásna spomienka. Autorom textu je dvorný textár Slzy Ondřej Ládek alias Xindl X a o prebásnenie slovenskej časti sa postarala pesničkárka Mirka Miškechová. Práve táto dvojica sa v roku 2015 spojila na jednom z najväčších česko-slovenských hitov posledných rokov, Cudzinka v tvojej zemi.

Podľa reakcií na spoluprácu skupiny Slza a Celeste Buckingham je jasné, že aj tento duet má veľký hitový potenciál. Emotívnu pieseň, ktorá pochádza z úspešného minuloročného albumu Holomráz, dokresľuje silný videoklip. Na Youtube má za dva dni od zverejnenia vyše 190-tisíc prehratí.


Kruhová terapia v slow motion

V klipe je príbeh zobrazený prostredníctvom spomienok v kruhovej terapii a má otvorený koniec, takže divák má v jeho výklade voľnú ruku. Nie je totiž jasné, či sa záverečná svadobná scéna udiala pred alebo po tom, ako dvojica absolovala sedenie.

"Hlavná dejová línia videoklipu sa odohráva na terapeutickom sedení a nakrúcala sa v slow-motion, aby sa následne docielila temná a surová nálada scén. Prebieha to tak, že sa všetko nakrúca do pesničky, ktorá je v dvojnásobne zrýchlenom tempe vrátane spievania. Keď sme takto museli spievať a počúvať skladbu celý deň, vyzeralo to, že budeme všetci musieť vyhľadať terapiu aj v skutočnosti," komentuje vznik klipu so smiechom spevák Slzy Petr Lexa.

"Jedná sa o textovo aj hudobne silnú skladbu, navyše vo formáte česko-slovenského duetu, čo si zaslúži neobyčajný vizuál. Preto sme Petra a Celeste zasadili do prostredia kruhovej párovej terapie, kde naplno prebehne ich názorový stret," hovorí autor námetu a režisér klipu Radim Věžník. Video sa pod jeho vedením nakrúcalo prevažne na Hradčianskom námestí v nádherných priestoroch Martinického paláca, kam verejnosť bežne nemá prístup. Deň nakrúcania exteriéru bol v tej dobe jediným dňom, kedy v Prahe snežilo, čo perfektne podporilo celkovú atmosféru videoklipu.

"Prácu na tejto úžasnej piesni som si veľmi užila, a to ako v štúdiu, tak aj počas samotného nakrúcania videoklipu. O to viac sa teším, keď si duet so Slzou budem môcť zaspievať naživo. Prvá príležitosť bude Holomráz Tour 2018, v rámci ktorého vystúpim na koncertoch v Brne, Ostrave a Prahe," dodáva Celeste Buckingham. Podrobnosti o koncertoch nájdete na oficiálnej stránke kapely www.skupinaslza.cz.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham