Hudobné vydavateľstvo Slnko Records po dvojročnej prestávke oživuje myšlienku vlastného koncertného festivalu pod názvom Slnko Spirit. Podujatie sa uskutoční v piatok 15. februára v bratislavskom klube Kamel na Dlhých dieloch, kde táto úspešná hudobná značka vznikla, a predstavia sa umelci, ktorí minulý rok "pod Slnkom" vydali svoje albumy.

O mimoriadne pestrý hudobný program sa postarajú Katarzia, Pjoni, Ľubo Burgr, Sisa Fehér & Vladko Mikláš, Leto s Monikou, Talent Transport, Dorota Nvotová či skupina Darkness Positive.

Špeciálnou udalosťou bude krst debutovej nahrávky Who Am I? kanadsko-slovenského pesničkára Milana Andrého. Rodák z Montrealu s afro-kubánskymi koreňmi vo svojich piesňach mieša folk a pop v zaujímavých aranžmánoch, pri ktorých vás chytí za srdce najmä farba jeho hlasu a výborná hra na akustickú gitaru.

Ako nám prezradila zakladateľka a riaditeľka vydavateľstva Slnko Records Jana "Shina" Lokšenincová, k tomuto exotickému prírastku v ich katalógu došlo vďaka náhode. Mladý hudobník si nezávislú značku našiel sám, poslal Shine svoje nahrávky a tá sa rozhodla, že chce jeho tvorbu vydať. Fanúšikom ho predstavila naživo už v decembri minulého roka, kedy bol hosťom na troch koncertoch skupiny Longital.

 
Festival Slnko Spirit 2019 je už tretím pokračovaním podujatia, v ktorom chce Slnko Records naživo predstaviť hudobníkov s novinkami vydanými v uplynulom roku.

"Slnko Spirit vznikol ako narodeninová oslava zázraku, že vydavateľstvo stále existuje a môže slúžiť. Niektoré ročníky sú koncertné a niektoré majú formu párty, podľa toho ako stíhame a máme chuť. Tentokrát sa presúvame do väčších priestorov Kamel klubu, ktorý je vlastne pod kopcom Dlhé Diely, kde vydavateľstvo vzniklo, sídli a máme tam veľmi dobré podmienky. A zároveň má Slnko krásnych 18, takže prechádza do dospelosti. Sami sme zvedaví, čo to znamená a kam nás to zavedie ďalej," približuje Shina ideu celej akcie.

Koncertný večer 15. februára vytvoria dvojice kratších, približne 30-minútových vystúpení, pričom návštevníci sa môžu tešiť na celkovo deväť kapiel resp. interpretov. Lístky na podujatie sú momentálne v predaji za 15 eur, od pondelka cena stúpne na 20 eur. Súčasťou festivalu bude aj spriaznené Lesoochranárske zoskupenie VLK a chýbať nebude občerstvenie a Slnko butik. Všetky podrobnosti nájdete na Facebook evente.

Lineup akcie Slnko Spirit 2019:

Leto s Monikou / Sisa Fehér & Vladko Miklás (Bardo) 
Katarzia & Pjoni / Burgr & Pjoni 
Milan André (CAN) - krst albumu Who Am I?
Talent Transport / Dorota Nvotová / Kubo Ursiny
Darkness Positive

Pozrite si, ako to vyzeralo na predchádzajúcich ročníkoch:


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Slnko Records Alexander Čerevka. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.