Kolekcia Karel Gott: Čas růží vychádza ako 2CD i LP. Obsahuje 31 piesní z rokov 1965 až 2000, teda od samotných začiatkov kariéry multislávika až do nedávnej minulosti. Muzikál Čas růží, v ktorom účinkuje aj Sagvan Tofi, bude mať premiéru 16. marca v Prahe. V jeseni ho uvedú v Bratislave.

Komplet Karel Gott: Čas růží obsahuje reprezentatívny výber najznámejších hitov od bigbeatového Trezoru až po nostalgickú skladbu Když muž se ženou snídá. Výber pôvodných piesní Karla Gotta na tomto albume bol vystavaný na základe hudobných vstupov nového rovnomenného muzikálu.  

Ten bude mať premiéru už 16. marca pražskom v Hudobnom divadle Karlín. Muzikál predstavia aj v Bratislave. Je príbehom starého obrazu, ktorý v sebe skrýva osud jednej veľkej celoživotnej lásky. Hity Karla Gotta ožívajú v muzikálových aranžmánoch a v speváckom podaní hercov a spevákov, ktorí k nim pristupujú moderne a zároveň s rešpektom, uvádza produkcia muzikálu. Jeho autorom je Sagvan Tofi a v hlavných úlohách si v réžii Petra Novotného zahrajú Josef Vojtek zo skupiny Kabát, Petr Dopita, Jan Kopečný, Roman Tomeš, Eva Burešová, Markéta Procházková, Veronika Vyoralová, Adéla Gondíková, Iva Jirešová, Jiří Langmajer, Sagvan Tofi, Ladislav Korbel, Martin Písařík, Jaromír Nosek, Petr Ryšavý a ďalší.

Karel Gott na otázku, či má pocit, že po hudobnej stránke muzikál Čas růží dokonale vystihuje viac ako pol storočie jeho speváckej dráhy, odpovedá: "Ale to viete, že by som si tam vedel predstaviť ešte ďalšie skladby. Keď som ale videl predstavenie v jednom nepretržitom celku, bez zastavovania, tak som nadobudol pocit, že tam všetko podstatné je a nič nechýba. To je samozrejme otázka názorov a osobných preferencií." Spevák zároveň konštatuje: "Súčasne som si uvedomil, že sme urobili množstvo dobrých vecí. Hudobne aj textovo." Okrem kompletu skladieb na 2CD je pripravená aj vinylová LP platňa. Všetky nahrávky prešli nanovo masteringom, pracovalo sa so zachovanými štúdiovými pásmi.  

Karel Gott: Čas růží (2017) - zoznam skladieb:  

CD 1
1.  Když jsem já byl tenkrát kluk *
2.  Nestarej se, kamaráde
3.  Přijela pouť *
4.  Láska bláznivá *
5.  Čas růží *
6.  Nápoj lásky č. 10
7.  Odnauč se říkat ne
8.  Náruč růží
9.  Svět má ty chvíle rád
10.  Zvonky štěstí
11.  Dívka toulavá
12.  Korunou si hodím
13.  Trezor *
14.  Včelka Mája *
15.  Je jaká je *
16.  Dívkám  

CD 2
1.  Bum, bum, bum *
2.  Cesta rájem *
3.  Stokrát chválím čas *
4.  Když muž se ženou snídá *
5.  Krev toulavá
6.  To musím zvládnout sám
7.  Má první láska se dnes vdává
8.  A průvod šel dál
9.  Jdi za štěstím
10.  Lady Carneval *
11.  Pláč
12.  Dívka z obrazu
13.  Hrátky s láskou
14.  C'est la vie *
15.  Být stále mlád *  

* skladba sa nachádza na LP

Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová, PR manažérka vydavateľstva Supraphon.

Foto: Lenka Hatašová

Súvisiaci interpreti: Karel Gott