Americká heavymetalová kapela Slipknot vydá 9. augusta očakávaný album. Skupina najnovšie potvrdila dátum vydania, avšak názov novinky zatiaľ nie je známy. Viac informácií o nahrávke plánujú zverejniť počas nasledujúcich týždňov.

Očakáva sa však, že štúdiovka bude obsahovať aj skladbu All Out Life, ktorú vydali vlani 31. októbra. Skupina tiež ohlásila turné po Severnej Amerike. V rámci Knotfest Roadshow si naplánovali 29 koncertov, ktoré sa budú konať od 26. júla do 8. septembra. Ako hostia s nimi vyrazia na cesty Gojira, Behemoth a Volbeat.

Slipknot vydali prvý eponymný album v roku 1999. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008) a .5: The Gray Chapter (2014). Posledné dva albumy sa dostali na prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200.

Kapela si vyslúžila desať nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget. V roku 2010 členmi formácie otriasla smrť basgitaristu Paula Graya, ktorý zomrel po neúmyselnom predávkovaní sa liekmi proti bolesti.


Zdroj: SITA (loudersound.com)
Foto: facebook.com/slipknot

Súvisiaci interpreti: Slipknot