Slovenská punková stálica Konflikt je na hudobnej scéne už tri dekády. Pri tejto príležitosti sa jej členovia rozhodli byť k svojim fanúšikom štedrí a pripravujú pre nich hneď niekoľko hudobných darčekov.

Prvým z nich bude nový štúdiový album Armageddon, na ktorom formácia akutálne pracuje. Popri nových skladbách si však chce kapela zaspomínať aj na staršie piesne svojej doterajšej kariéry, a preto chystá výberový album Best of 30 punk-rockov na vinylovej plati. Kapela má tiež naplánované špeciálne koncerty po celej Európe, ktoré vyvrcholia narodeninovými megakoncertmi v Bratislave, Prahe, Budapešti, vo Viedni a v Berlíne. Okrúhle jubileum kapela počas roka oslávi aj v mnohých ďalších mestách po celom Slovensku a Českej republike.

Konflikt účinkuje na scéne od roku 1990. V roku 2006 získala kapela Aurela za najlepší album v žánrovej kategórii Hard/Heavy/Punk-rock. Na svojom konte má doposiaľ päť albumov - Takí sme (1995), Mea Culpa (1999), No Return (2001), Sapere Aude (2006) a Somnium (2011). V roku 1999 vyšla videokazeta Konflikt - Live in Abda. V roku 2000 bola vydaná EP platňa To Protect and Serve špeciálne pre nemecký trh a v roku 2007 aj DVD Konfliktology MCMXC-MMVIII. Album Sapere Aude dosiahol v predaji zlatú aj platinovú platňu.

Kapela odohrala už viac ako 1800 koncertov po celej Európe na jednom pódiu so skupinami ako Iron Maiden, Slayer, Sex Pistols, Soulfly, The Offspring, Die Toten Hosen, Misfits, Toy Dolls, Cavalera Conspiracy, Nazareth, Alice in Chains, UK Subs, G.B.H., Cradle of Filth, Limp Bizkit, Ska-P, Lordi, Chris Norman (Smokie), The Exploited, 30 Seconds to Mars, Napalm Death a mnohými ďalšími. Frontman kapely Jury bol sedem rokov hlavným organizátorom Punk Islandu, najväčšieho undergroundového festivalu na Slovensku. V roku 2000 vydal známu výberovku Punk-rock made in Europe, na ktorú svojimi skladbami prispelo 23 spriatelených skupín z 20 štátov.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol manažment kapely Konflikt. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Konflikt