Už piaty videoklip k minuloročnému albume Sexy Exity predstavuje Xindl X. Tentoraz stavil na pieseň Alenka, ktorá úspešnú platňu otvára. Zamýšľa sa v nej nad pocitom osamelosti vo svete sociálnych sietí. Pri príležitosti svojich štyridsiatin chystá spevák 28. novembra špeciálny koncert vo Fóre Karlin pomenovaný Narodeninová oslava XL.

Aj na novom videoklipe spolupracoval Xindl X s režisérom a výtvarníkom Ondřejom Pfeifferom. V súlade s textom sú vo videu ľudia, ktorí prázdnotu okolo seba vypĺňajú prehliadaním sociálnych sietí. "Alenka je osobne moja najobľúbenejšia skladba z dosky a na koncertoch si ju tiež najviac užívam. Na poslednom turné som ju hral len akusticky s pianom bez mikrofónu," hovorí o melancholicky ladenej piesni sám autor a interpret.

Témou sociálnych sietí sa Alenka zaoberá podobne ako napríklad singel Dřevo, ktorý nedávno stál na vrchole českého rádiového rebríčka. Pozerá sa na neho však z trochu iného uhla pohľadu. "Kým Dřevo je z dosky pieseň najveselša, Alenka naopak tou najsmutnejšou. Je to pre mňa pieseň pocitu osamelosti vo virtuálnom svete, kde máte všetkých na dosah, ale kde nikto nie je skutočný," upresňuje pesničkár, vlastným menom Ondřej Ládek.


Štyridskiatku oslávi Xindl X narodeninovým koncertom 

Ide už o piaty singel z minuloročnej kladne prijatej nahrávky Sexy Exity. Fanúšikovia už mohli z rádií počuť skladby Věčně nevěrná so Sabinou Křovákovou, Byznys, Dřevo a ZZZ, ktorú podporil nadačný fond Svetluška. Etapa aktuálneho albumu sa tým podľa Xindl X uzatvára. V súčasnosti už pracuje na novom materiáli. "Mám napísaných osem nových skladieb, z ktorých by som počas jari chcel tri najlepšie nahrať a natočiť klipy," sľubuje. Pre svojich fanúšikov navyše Xindl X chystá malé narodeninové prekvapenie, a to v podobe výberového best of albumu, na ktorom bude dvadsaťdva najväčších hitov a tiež spomínané novinky.

Narodeninový koncert ku svojej štyridsiatke síce odohrá vo Fóre Karlín až v novembri, prípravy naň sú ale už teraz v plnom prúde. "Svetlá a scénu ešte ladíme, ale už mám zostavený program piesní, ktoré budeme hrať, a tiež máme potvrdené, že ako hostia s nami vystúpia skupiny Slza a Jananas, speváci Sebastian a Petr Lüftner a speváčky Mirka Miškechová a Sabina Křováková," láka.

Odohrá aj mnoho letných festivalov. Repertoár na nich bude pravidelne obmieňať. "Dvadsaťdva doteraz vydaných rádiových singlov do festivalového dvanáctipísničkového setu nenapcháte, obzvlášť keď okrem singlov chcete hrať aj nejaké novinky. Pre festivaly preto máme na tento rok tri rôzne programy, ktoré budeme striedať, aby sa na všetky pesničky dostalo rovnomerne," poodhaľuje svoje plány.

Koncert vo Fóre Karlin by mal byť pre fanúšikov úplne výnimočným zážitkom. "Všetkých dvadsaťdva singlov a k tomu navyše niekoľko noviniek a pár piesní s hosťami, čiže to bude bezmála trojhodinová nálož muziky," uzatvára Xindl X a pozýva na 28. novembra na jedinečnú Narodeninovú oslavu XL.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Xindl X