Spevácke zoskupenie WAF Band sa v čase radostného "oblievacieho" pondelka prihovorila poslucháčom hitom nitrianskej kapely Horkýže Slíže Mám v P... na lehátku. Ženy to majú v rámci starostlivosti o domácnosť zložité každoročne, no korona opatrenia ich misii ešte priťažili. Speváci chcú touto piesňou potešiť a podporiť práve ich a tiež všetkých ostatných, čo sa starajú o zdravý chod domácnosti

Vokálna skupina WAF Band spolu funguje približne rok, vo svojom repertoári má skladby rôznych žánrov pre acapella formácie. Jednou z dôležitých repertoárových čŕt zoskupenia sú však autorské úpravy skladieb zahraničných i domácich autorov z pera Matúša Uhliarika. "Už dávnejšie sme spísali zoznam skladieb, ktoré by sme chceli spievať. Štyria sme boli aj za príjemne uletenú a zároveň veľmi pravdivú pieseň od skupiny Horkýže Slíže. Pejoratívny text piesne sme mierne upravili tak, aby bol prístupný aj mladším poslucháčom," komentuje aranžér Matúš Uhliarik.


Pieseň s upraveným názvom Ražniči naspievali štyria speváci WAF Band. O hudobný aranžmán aj zvukovú réžiu sa postaral Matúš Uhliarik. Klip natáčalia štvorica svojpomocne, o réžiu a strih sa postaral Kubo Kováč. "Vychádzali sme z dejovej osi pôvodného klipu kapely, do ktorého sme pridali naše vlastné nápady. Mali sme približnú predstavu o tom aké scénky chceme natočiť a aké interiéry a exteriéry využijeme. Nášho tenoristu napadlo použiť hojdacie kreslo ako jeden z absurdných prvkov. To sa nám myslím výsledne aj podarilo, i keď sme ho v rámci bezpečnosti nedali na stred Šancovej ako Janko navrhoval. Natočené zábery sa nakoniec upravili stop motion efektom, ktorý mi od prvého počutia navodzovala naša rytmicky nekompromisná úprava," objasňuje Kováč.

V minulosti vytvorila vokálna skupina WAF Band cover verziu piesne Vyletel vták, ktorú zverejnila v deň 20. výročia smrti umelca Jara Filipa. Pieseň so silným posolstvom, vyjadreným v slovách Milana Lasicu, zaranžoval do netradičnej podoby pre šesť hlasov hudobník, spevák a aranžér Matúš Uhliarik. Videoklip k piesni sa natáčal v okolí Plaveckého hradu. 

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla Kristína Gotthardt. Text správy sme upravili.

Foto: Youtube