Richard Müller a skupina Fragile pripravili druhú časť úspešného turné HLASY. Niekoľkonásobný Zlatý Slávik zatiaľ naplánoval 17 koncertov po Slovensku a spolu so skupinou Fragile predvedie nové skladby v netradičných úpravách bez použitia jediného nástroja.

Novšie články:

Záujem o turné HLASY 2 neutícha: Richard Müller pridáva ďalších deväť koncertov!

Toto len tak niekto neprekoná: Müllerov album pokrstil Alexander... Andrej Kiska!

"Už počas minuloročného turné, ktoré sa ukázalo ako veľmi úspešné, sme konzultovali s Braňom Kostkom, že by bolo fajn urobiť pokračovanie. Keďže sme sa na tom všetci jednoznačne zhodli, na konci septembra štartuje turné HLASY 2," prezradil Richard Müller.

Spevák sa spoločne so skupinou Fragile predstaví na 17 koncertoch od Bratislavy až po Humenné. "Bolo nám ľúto, že sme boli nútení mnohé veľmi pekné Richardove piesne obísť. A okrem toho nás mnoho ľudí bombardovalo, že sa nedostali k lístkom. Hneď, ako sme turné odštartovali nám bolo jasné, ze toto spojenie sme vnímali ako veľmi šťastné nielen my, ale i naši fanúšikovia," dodal Braňo Kostka, šéf skupiny Fragile.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Richard Müller a Fragile - HLASY v Bratislave Zdroj: Marko Erd

Na druhom turné zaznejú ďalšie prerobené skladby

Projekt HLASY zožal veľmi pozitívne ohlasy a recenzie, a divákov dvíhal zo stoličiek. Rovnomenný album si dokonca za predajnosť odniesol dvojitú platinovú platňu. "Veľmi dobre sa spolupracuje s ľuďmi, ktorých mám rád. Nielen, že si ich profesionálne vážim. Ale sú to vskutku kamaráti. My sme počas minuloročných takmer 50-tich koncertov nemali jeden jediný konflikt či problém. Keďže kapela Fragile funguje 10 rokov, tak nie je dôvod sa domnievať, že teraz by to malo byť inak," konštatoval Müller.

Prečítajte si: Müllerov triumf s Fragile: Dvakrát zaplnili NTC a prevzali dvojitú platinu

V skupine Fragile sa zišli vynikajúce hlasy spevákov Braňa Kostku, Soni Norisovej, Heleny Krajčiovej, Svetlany Rymarenko, Jany Golisovej, Slava Košeckého, Vila Csontosa a Kamila Mikulčíka. Spolu s Richardom už niekoľko týždňov zarezávajú v štúdiu, aby pripravili nové, špeciálne verzie jeho hitov.

"Na turné nám spolu bolo veľmi dobre. Bolo to úžasné, pohodové, príjemné. Richard so sebou na pódium prináša vždy veľmi zaujímavú energiu. Je to element, ktorý toto naše dobrodružtvo robí ešte jedinečnejším. Richardov repertoár je skutočne bohatý, takže nie je v tomto zmysle o skladby núdza. V tejto a cappellovej, teda vokálnej forme, chceme uviesť čo najviac nových spracovaní piesní. Z tých známejších sa môžete tešiť na hity Rieka, Baroko, Nahý II, Hluk a iné," spresnil Kostka.

Slovenská časť turné HLASY 2 odštartuje na konci septembra v Trenčíne a potrvá do konca októbra. Podľa skúseností s minulým rokom však nie je vylúčené, že v prípade veľkého záujmu pribudnú aj ďalšie vystúpenia. Vstupenky sú už k dispozícii v sieti Predpredaj.sk.

Termíny koncertov:

29. 9. - Trenčín, Posádkový klub ODA
2. 10. - Piešťany, Dom umenia    
4. 10. - Žilina, Dom odborov    
5. 10. - Martin, Kino Strojár    
6. 10. - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku    
8. 10. - Zvolen, Dom kultúry Podborová    
9. 10. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry    
11. 10. - Prešov, Kino Scala    
12. 10. - Košice, Spoločenský pavilón
15. 10. - Humenné, MSKS    
16. 10. - Michalovce, MSKS
17. 10. - Lučenec, Kino Apollo
21. 10. - Bratislava, NTC
24. 10. - Nitra, PKO
25. 10. - Prievidza, Športová hala Niké Aréna
26. 10. - Banská Bystrica, Aula SZU
29. 10. - Trnava, Dom kultúry

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačová správa bola upravená a doplnená redakciou.

Foto: Jakub Klimo

Súvisiaci interpreti: Fragile, Richard Müller