Slovenská hard & heavy scéna má čo ponúknuť. Dôkazom je aj štvorica mladých chalanov z Trenčína, ktorí robia alternatívny (nu) metal na svetovej úrovni. Idú si svojou cestou, s každou skladbou sa posúvajú dopredu, a pritom postupne rozširujú zástup svojich fanúšikov.

Kapela sa počas marca a apríla predstavila na spoločnom turné najúspešnejších kapiel druhého ročníka súťaže Rocková maturita, v ktorej vlani na jeseň suverénne ovládla kategóriu Hard & Heavy. Začiatkom apríla si však Fishface zo Všehochuť Tour odskočili do Prahy na elimináciu českých, maďarských a slovenských kapiel, ktoré v známom Lucerna Music Bare bojovali o účasť na poľskom Woodstocku. V silnej konkurencii sa im podarilo uspieť, a tak si v polovici prázdnin (3.-5.8.) užijú hranie na jednom z najväčších festivalov na svete. Minulý rok ho navštívilo neuveriteľných 750-tisíc ľudí.

Následne kapela zverejnila svoj doposiaľ najlepší videoklip k skladbe Promise. Singel je hudobne aj vizuálne dôkazom, že kvality Fishface už teraz presahujú domácu scénu. O réžiu sa postaral známy kameraman, fotograf a tvorca hudobných videí Viktor Cicko z Pop Studia (Para, Bad Karma Boy, Jana Kirschner). Účinkujú v ňom krásna modelka Viktória Orlická aj módna návrhárka Veronika Lokajíčková, ktorá sa postarala aj o kostýmy.


"Skladba Promise (v preklade Sľub, pozn. red.) hudobne odráža tajomno, ktoré je v každom sľube, až kým nie je splnený, a tiež dynamiku, ktorá odzrkadľuje napätie a nepokoj v duši, kým sa dozvieme výsledok. Túto atmosféru Viktor majstrovsky zastihol a nesie sa celým klipom, v jednoduchej čiernobielej kompozícii, miestami s detailným spomaleným strihom, avšak stále vystihuje energiu skladby," hovoria o klipe spokojní členovia kapely.

Zároveň fanúšikom dávajú sľub, že ich cesta bude ešte poriadne dlhá a divoká. Sledujte ich Facebook stránku, kde nájdete aktualizované informácie o novinkách či vystúpeniach. Okrem obrieho poľského festivalu by sa mali v lete predstaviť aj na slovenských open-air podujatiach.

Text: Hudba.sk (zdroj: Roland Koncz/Digital Rock Media)
Foto: Youtube / Viktor Cicko