Americká speváčka a herečka Cher dostane počas tohtoročného udeľovania Billboard Music Awards cenu za celoživotný prínos. Slávnostný galavečer sa bude konať 21. mája v lasvegaskej T-Mobile Arene.

Predošlými laureátmi ceny Billboard Icon Award sú Céline Dion, Jennifer Lopez, Prince, Stevie Wonder a Neil Diamond. Cher počas večera okrem prevzatia ocenenia aj zaspieva. Bude to prvýkrát po pätnástich rokoch, takže na galavečer sa už veľmi teší.

"Vidieť toľko silných umelcov, hlavne umelkýň, ktorí sa počas rokov objavili a zaujali svoje miesto v histórii, bolo úžasné. Som poctená, že môžem byť medzi predošlými víťazmi Icon Award a že tento historický úspech môžem počas show osláviť vystúpením s piesňou Believe," uviedla 70-ročná interpretka.


Okrem Cher na Billboard Music Awards vystúpia aj Drake, Bruno Mars, Ed Sheeran, Nicki Minaj, spomínaná Céline Dion, Imagine Dragons, John Legend, Lorde, Camila Cabello a Florida Georgia Line. Nominácie na prestížne americké ceny tento rok ovládli menovaný kanadský raper Drake a americká elektronická formácia The Chainsmokers.

Cher, celým menom Cherilyn Sarkisian, bola v rokoch 1964 až 1977 členkou dua Sonny & Cher, v ktorom s ňou pôsobil jej zosnulý manžel Sonny Bono. Na konte má zatiaľ 25 sólových štúdioviek. K jej najväčším hitom patria skladby If I Could Turn Back Time, Strong Enough, Take Me Home či I Got You Babe. Počas kariéry získala okrem iného Oscara, Grammy, Emmy, tri Zlaté glóbusy i trofej z festivalu v Cannes.

Oscara si vyslúžila za hlavnú úlohu v snímke Pod vplyvom splnu (1987), pričom v roku 1984 ju nominovali za vedľajšiu rolu v dráme Silkwoodová (1983). Zahrala si napríklad aj vo filmoch Maska (1985), Čarodejnice z Eastwicku (1987), Morské víly (1990), Hráč (1992), Čaj s Mussolinim (1999) či Bratia ako sa patrí (2003).


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: AP

Súvisiaci interpreti: Cher