Kanadský hudobník a spevák Neil Young vydá knihu To Feel the Music. Spoluautorom novinky je Phil Baker, ktorý sa stará o muzikantov projekt Neil Young Archives. Publikácia sa dostane na trh 9. septembra a zameria sa na hudobníkov dlhoročný záujem o kvalitu zvuku.

"To Feel the Music je príbehom o mojich snahách vylepšiť kvalitu audia, ktoré počúvate. Rozpovie vám, ako nahrávacie spoločnosti oslabili zvuk a namiesto toho, aby ho počas rokov zlepšovali, ako iné technológie, stal sa horším," uviedol 73-ročný rodák z Toronta. "Už niekoľko desaťročí sa snažíme zlepšiť kvalitu zvuku, na čo sa zameriavam každý deň. Túto knihu sme písali rok a myslím si, že bude zaujímavá a informatívna. Vyjde 9. septembra a dúfam, že si ju užijete," dodal gitarista.

Neil Young spoluzakladal v roku 1966 kapelu Buffalo Springfield, s ktorou vydal tri albumy. Po jej rozpade sa v roku 1968 vydal na sólovú dráhu. Medzi jeho najvýznamnejšie nahrávky patria napríklad Harvest (1972), On the Beach (1974), Comes a Time (1978), Harvest Moon (1992), Mirror Ball (1995), Prairie Wind (2005), Living With War (2006) či Le Noise (2010).

Muzikant, ktorý pôsobil aj v skupine Crosby, Stills, Nash & Young, má na konte dve Grammy či sedem Juno Awards. Od roku 1982 je členom Kanadskej hudobnej siene slávy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1995 ako sólového umelca a o dva roky neskôr ako člena Buffalo Springfield. Za skladbu Philadelphia z rovnomenného filmu z roku 1993 ho nominovali na Oscara. V roku 2012 mu vyšla autobiografia Waging Heavy Peace: A Hippie Dream.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo/The Canadian Press, Mark Blinch