Obľúbená trance párty Ear-Gasmic v sobotu 25. mája vo veľkom štýle oslávi svoje 10. výročie. V bratislavskom Ateliéri Babylon pri tejto príležitosti zahrá viacero skvelých tranceových dídžejov na čele s hlavnými hviezdami akcie, ktorými sú Simon Patterson, Sean Tyas a RAM.

Headlinerom oslavy 10. výročia značky Ear-Gasmic bude dídžej a producent zo Severného Írska, majster melancholických melódií a ostrých beatov Simon Patterson. Preslávil sa neuveriteľnými 21 po sebe nasledujúcimi 1. miestami na Beatporte s trackmi ako Dissolve, Now I Can Breathe Again, Apex, The One, Shadows (s Astrixom), Brush Strokes, Northern Lights, Here and Now, Latika, Thump, Smack, F-16, Bulldozer, Miss You, Taxi či Mood Swing, ktoré bodovali aj v ďalších online obchodoch s elektronickou hudbou.

"Simon Patterson pravidelne vystupuje na najznámejších svetových tanečných festivaloch a v kluboch po celom svete. Jeho kalendár vystúpení je neustále plný, preto sme nesmierne radi, že sa nám ho po dlhých rokoch podarilo zabookovať práve na 10. výročie Ear-Gasmicu. Simon Patterson je kľúčovým hráčom na všetkých hlavných udalostiach agentúry Insomniac vrátane Dreamstate, EDC, Beyond Wonderland a pravidelne sa objavuje na akciách ako sú A State Of Trance, Creamfields, Tomorrowland, Transmission, BAT, Evolution, Mayday, Luminosity a na nespočetnom množstve ďalších významných elektronických podujatí," uvádzajú organizátori.

Spoločne s dídžejmi ako sú Sean Tyas, Avalon, John Askew, Will Atkinson, Alex Di Stefano či Orkidea je Simon Patterson jeden z elitných členov labelu VII - značky, ktorá spája dohromady zvuky tech-trance, psy trance a melodický trance. Simonova vlastná značka Open Up takisto patrí medzi popredné vydavateľstvá v spomentých štýloch tranceovej hudby a novinky z vlastného štúdia aj od ďalších talentovaných producentov každý týždeň prezentuje vo svojej rádiovej šou. 


Ďalším z vystupujúcich počas tejto špeciálnej noci bude Američan Sean Tyas. Rodák z New Yorku sa začal zaujímať o elektronickú hudbu už na počiatku 90. rokov. Od roku 2000 vydáva vlastnú produkciu a dnes je mnohými odborníkmi označovaný za možnú budúcu jednotku žánru trance, pričom už teraz je považovaný za nekorunovaného kráľa obľúbeného tempa 138 BPM.

Na remixovanie svojich diel si ho vyberajú i umelci mimo elektronickej tanečnej hudby, napr. Pink či Bloodhound Gang, ale taktiež hviezdy elektronickej scény ako sú Moby, Armin van Buuren, Above & Beyond, Tiësto a ďalší. V roku 2016 vydal svoj debutový dvoj-album nazvaný Degeneration, v rámci ktorého nechýbajú aj remixy od dídžejských kolegov ako Giuseppe Ottaviani, Darren Porter, Alex Di Stefano či John Askew.

Sean Tyas minulý rok odštartoval taktiež svoje vlastné vydavateľstvo Degenerate Records, ktoré je prepojené s jeho týždenným podcastom Degenerate Radio. Jeho energické a dynamické sety ste mohli zažiť na mnohých popredných svetových festivaloch - Tomorrowland, A State of Trance, Ultra Music Festival, Electric Daisy Carnival, Electric Zoo, Godskitchen, Gatecrasher, Ministry of Sound, Zouk Singapore, Beyond Wonderland, Pacha NYC, Avalon Hollywood, Exchange LA alebo Privilege Ibiza.


Trojicu medzinárodných dídžejov v rámci line-upu uzatvára RAM z Holandska, ktorý sa na Slovensku predstaví prvýkrát. Svoju sólovú kariéru odštartoval v roku 2009, v ktorom zároveň výrazne zabodoval trackom RAMsterdam. Ten si obľúbili všetky hlavné hviezdy trancu, a taktiež sa stal skladbou roku na A State Of Trance, pričom aj samotný Armin van Buuren ho vyhlásil za "najlepšiu skladbu roka".

Úspech skladby RAMsterdam prekonala až októbri 2013 nahrávka s názvom RAMelia. Dôvod pre napísanie tejto skladby bol veľmi smutný - venoval ju svojej milovanej manželke Amelii, ktorá náhle zomrela. Vokál v emotívnej piesni naspievala holandská speváčka Susana. Skladba vyhrala množstvo ocenení po celom svete a bola odohraná osemkrát po sebe na A State of Trance. V rámci hlasovania o "Future Favorite" získala neuveriteľných 61,9% hlasov (doposiaľ celkovo najviac hlasov v rámci ASOTu, kde Armin o tracku RAMelia hovorí ako o najobľúbenejšej tranceovej skladbe všetkých čias). Táto skladba zároveň získala druhé miesto v ankete Tune of the Year na ASOT 2013.

Aj jeho ďalšie skladby, ktoré vydáva na veľkých labeloch WAO138, FSOE, Black Hole a samozrejme jeho vlastnom Grotesque, hrávajú poprední dídžeji tranceovej scény ako Armin van Buuren, Ferry Corsten, Markus Schulz, Paul van Dyk, Aly & Fila a mnohí ďalší. Armin ho dokonca minulý rok označil za jedného z najtvrdšie pracujúcich ľudí na scéne. RAMova značka Grotesque rastie veľmi rýchlo aj v rámci jeho eventov v Holandsku. V decembri 2018 oslávil Grotesque Indoor Festivalom 9. výročie svojho pôsobenia na scéne a zároveň 350. vydanie svojej rádiovej šou. Zároveň vydal aj novú troj-CD kompiláciu Grotesque. Okrem svojich holandských "open to close" nocí nazvaných Strictly RAM teraz posúva značku eventov Grotesque aj do sveta s medzinárodným klubovým turné. 


Bratislavský dídžej Unbeat je pravidelnou súčasťou akcií Ear-Gasmic už od roku 2013. Dídžejingu sa začal venovať v roku 2011, o dva roky neskôr pridal aj vlastnú produkciu. Odvtedy vydal niekoľko úspešných trackov, ktoré sa dočkali podpory od veľkých mien ako Armin van Buuren, Paul van Dyk, Simon Patterson, Sean Tyas alebo Giuseppe Ottaviani, ktorý odohral jeho najnovší track EVO aj nedávno v holandskom Utrechte na A State of Trance 900. Unbeat hral na posledných pár edíciách Ear-Gasmicu výnimočne skôr ako warm-up DJ, pripravoval teda pôdu pre headlinera. Tentokrát však opäť zahrá v čase, kedy môže návštevníkov svojim tech-trance setom plným energie poriadne "rozsekať".

Line-up ďalej doplní dídžejka Kristy Jay, ktorá sa tranceovej hudbe venuje od roku 2014. Tracky z jej produkcie pravidelne získavajú podporu od dídžejov ako Giuseppe Ottaviani, Photographer, Sied van Riel, Manuel Le Saux, Jordan Suckley, Sean Tyas, Indecent Noise, RAM, Alex M.O.R.P.H. a ďalších. Kristy Jay vystúpila na viacero prestížnych akciách vrátane zahraničných ako sú napr. Air Festival (CZ), Electronic Pleasure (FR), Surprise Act pres. By Rave Club Events (DE), Citadela with Paul Van Dyk (CZ), Transmission Pre-Party (CZ), Beats For Love (CZ), taktiež na slovenskom festivale EDMANIA a na mnohých ďalších. Kristy Jay preferuje rýchlejšie tempo, a tak i tentokrát môžete od nej očakávať slušnú porciu energického trancu.


O tranceové klasiky sa postará Nikolaj Hirič (producentský nick Hyricz) alias Cole. Pochádza z Kyjeva (Ukrajina) a na Slovensko sa presťahoval v roku 1994. Od tej doby sa aktívne venuje hudbe. Ako dídžej pôsobí od svojich 17 rokov a od tej doby prešiel širokou škálou tanečných štýlov od trancu cez techno až po aktuálny zvuk, ktorý ho reprezentuje. Posledných niekoľko rokov sa rozhodol obnoviť svoju vášeň k svojim hudobným koreňom, a preto ho môžete pravidelne vidieť v line-upoch trancových akcií ako je Ear-Gasmic, kde prezentuje old school trance sound. Inak tomu nebude ani tentokrát, kedy sa Cole predstaví v rámci veľmi špeciálneho classics setu "The Best Of 1999".

Posledným predstaveným dídžejom z line-upu je domáci Zolike, ktorý sa postará o otvárací set tejto výnimočnej párty. Počas svojho niekoľkoročného pôsobenia na scéne hral na množstve akcií a after-parties. Z času na čas sa objaví v B2B setoch, ktoré naberajú nový rozmer miešaním viacerých štýlov. V posledných mesiacoch hráva pomalšie štýly ako napríklad progressive house a melodic techno, ktoré sa výborne hodia na warm-up.

Ear-Gasmic "10 Year Anniversary Edition" - sobota 25. mája
(21:00 - 5:30, Ateliér Babylon, Bratislava)

Lineup:

Simon Patterson (UK)
Sean Tyas (USA)
RAM (NL)
Unbeat (SK)
Kristy Jay (SK)
Cole (UA / The Best Of 1999 set)
Zolike (SK)

Vstupenky:  

Facebook event 

Pozrite si videopozvánku:


Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)