Stálica slovenskej populárnej hudby Peter Nagy prichádza s novou optimistickou piesňou Raz sa všetko vyrieši (Tup Tup Song). Spevák, skladateľ a producent je autorom hudby aj textu. Novinka je predzvesťou jeho nového albumu Petrolej, ktorý vyjde už v máji.

"Túto pieseň som vybral ako prvý singel z nového albumu možno práve preto, že je optimistická. S muzikantami z mojej kapely aj s hosťami sme sa snažili, aby tie piesne zneli prirodzene bez veľkých digitálnych efektov. Môžem to pokojne nazvať 'retro sound' 70. a 80. rokov. To mi je najbližšie," prezradil Peter Nagy.

Spevák a gitarista novinku nahral so svojou skupinou Indigo, ktorej aktuálnymi členmi sú Michal Kovalčík (elektrické gitary), Marek Mečiar (klávesy), Ľuboš Ďurech (basgitara) a Miro Okál (bicie, perkusie). Ako hosť zahral na barytón saxofón uznávaný jazzový hudobník Erik Rothenstein.

"Je to jeden zo šuplíkových nápadov. Väčšinou nerobím nič narýchlo. A teraz to sadlo na túto dobu úplne. Naučil som si urobiť si pekný deň aj v zlých obdobiach. Nikto nemá čas, aby sme večne plakali. Človek by si mal uvedomiť, koľko zbytočného času venoval svojim nepriateľom. Nás to vyčerpáva a ich to teší. Ale nikto ti to neohodnotí, len my sa rýchlejšie priblížime k 'večnej dovolenke', ako spievam v tejto piesni. Lebo negatívne myslenie ničí všetko okolo. Optimizmus je ako fitnes, musíte denne trénovať," hovorí s úsmevom Peter Nagy.


Autor hitov ako Láska je tu s nami, Aj tak sme frajeri, Profesor Indigo, Sme svoji či So mnou nikdy nezostarneš sa už nevie dočkať koncertov a svojich fanúšikov.

"Počas korona krízy som mal čas dať si doma dokopy nové demo štúdio, nakúpiť si nové gitarové efekty, nové gitary a vytiahnuť staré nápady, na ktoré som roky nemal čas. My sme s kapelou stále chaoticky cestovali a cestovali za prácou. Hráme dosť 'zážitkovo', a preto sme dnes ako kvety v skleníku. Čakáme na publikum, na potlesk a na 'priame slnko'," vyjadruje 62-ročný spevák svoju túžbu po koncertoch.

Ešte skôr, než sa Peter Nagy a Indigo dostanú na pódiá, vydajú nový album Petrolej. Na trh sa dostane už tento mesiac.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili. Všetky informácie o Petrovi Nagyovi nájdete na jeho oficiálnom webe peternagy.sk
www.facebook.com/PeterNagyOfficial.