Speváčka Beáta Dubasová už vlani na festivale Gold Fest ukázala, že aj po takmer 30 rokoch na scéne je plná energie a jej hlas dodnes nestratil iskru, vďaka ktorej v 80. rokoch dobyla srdcia fanúšikov bezstarostného popu. Okrem toho aj skvele vyzerá, pri pozeraní nového klipu skupiny Hrana, v ktorom hosťuje, len ťažko uveriť, že o necelý rok oslávi päťdesiatku.

Skupina Hrana, ktorá debutovala so svojou prvotinou Klikni si na myšku... (2011) len pred niečo viac ako rokom, v týchto dňoch vydáva svoj druhý album. Nahrávka s názvom Hrana k hrane sadá obsahuje 10 skladieb a vychádza v nezávislom vydavateľstve DMP Production. Skladby na novinku sa nahrávali v "domovskom" štúdiu skupiny - JL Records v Novom Meste nad Váhom.

Duet Iba týždeň s legendou slovenského popu Beátou Dubasovou je bonusovou skladbou albumu a pre obe strany je tak trochu úletom. Napriek tomu (alebo práve preto) už niekoľko týždňov znie v slovenskom rozhlasovom éteri a od tohto týždňa kapela úspešný singel podporí aj klipom. "Video je tak trošku 'retro recesia'. Snáď nikoho neurazí, my sme sa bavili," hovorí o natáčaní s Dubasovou Holo, spievajúci básnik a textár skupiny Hrana.

Hrana feat. Beáta Dubasová - Iba týždeň

Aj keď je táto úsmevná skladba v duchu "retro-pop-reggae" tak trochu mimo štýlu skupiny Hrana, členovia odkazujú svojím fanúšikom, že sa nemusia obávať a na albume "každý dostane svoju dávku skáčka a rock'n'rollu". Kapela na novinke nezostáva nič dlžná svojmu kontroverznému renomé, čo sa týka dvojzmyselných, iróniou pretkaných a smutno-veselých textov, a hudby pohybujúcej sa na pomedzí viacerých žánrov.

Skladby z albumu Hrana k hrane sadá si môžete vypočuť naživo na viacerých letných festivaloch, napríklad na Topfeste či Punkáči deťom. Po skončení letnej sezóny skupina pripravuje aj krst a jesenné turné.

Text: Hrana, pm
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Beáta Dubasová, Hrana