Skupina Gladiator zverejnila novú pieseň s názvom Na kom ti záleží. Kapela na čele s Mikom Hladkým tak po piatich rokoch od vydania zatiaľ posledného albumu Hlavu maj hore vkročila do novej tvorivej etapy.

Novinka je prvým singlom z pripravovaného albumu, ktorý by mal vyjsť na jeseň tohto roku. "Táto skladba, rovnako ako aj ostatné piesne z pripravovaného albumu, vznikala počas našej päťročnej albumovej prestávky. Máme veľkú chuť tvoriť, nahrávanie v štúdiu nám už celkom chýbalo," uviedol Miko Hladký, frontman skupiny Gladiator a autor hudby v čerstvej novinke.

Pieseň Na kom ti záleží je o tom, ako ľudia dokážu bojovať s prekážkami v živote. Pri tvorbe skladby sa rockeri inšpirovali svojím okolím a ľudskými príbehmi. "Inšpirácia je všade okolo nás. Každý človek má originálny životný príbeh plný radosti, sklamaní, výhier aj prehier. A tom je aj nová pesnička - ako sa dokážeme popasovať s nástrahami v živote a kto pri nás v ťažších chvíľach stoji," dodal bubeník Georgio Babulic, ktorý je zároveň autorom textu.

K novému hudobnému počinu pripravuje skupina aj videoklip. "Priznávam, že sa oveľa lepšie cítime na koncertnom pódiu ako pred kamerami. Ale keďže je to už päť rokov od posledného klipu, verím, že to zvládneme. Som zvedavý, s akým nápadom príde režisér klipu," spresnil Hladký.


Album, ktorý vznikal aj v aute

Líder kapely tiež prezradil, že o svoje nové hudobné nápady sa so spoluhráčmi najčastejšie delia a konzultujú ich v aute. Dôvodom je ich veľká pracovná a rodinná vyťaženosť. "Nahrávky, ktoré si každý z nás pripravil doma, počúvame väčšinou cestou na koncert. Keď sa nám nejaká skladba zapáči, tak ju začneme v skúšobni nacvičovať a potom sa objaví na novom albume," priblížil fungovanie kapely spevák.

Okrem príprav albumu plánuje kapela počas leta absolvovať festivaly, kde novú pieseň predstaví naživo. "Leto bude tento rok veľmi hektické, okrem množstva koncertov budeme nahrávať a pripravovať jesenné turné k novému albumu. Veľmi sa však na to tešíme, lebo ľudia nám dávajú na koncertoch obrovský príval energie," dodal Hladký.

Kapelu Gladiator založili bratia Miko, Maroš a Dušan Hladký spolu s priateľom Georgiom Babulicom. Na konte majú dohromady už 15 radových, koncertných a kompilačných albumov. V roku 2009 vydala skupina svoj dvanásty štúdiový album s názvom Hlavu maj hore. V roku 2011 kapela pri príležitosti Majstrovstiev sveta v hokeji na Slovensku zložila a naspievala oficiálnu hymnu slovenskej hokejovej reprezentácie. K 20. výročiu vydali rockeri kompilačný dvojalbum Gladiator 20 rokov - 1991-2011, absolvovali halové turné a odohrali vyše 200 koncertov.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Gladiator