Česká speváčka Markéta Konvičková patrí medzi malé percento účastníkov speváckych šou, ktorým sa darí živiť spevom dodnes. V novom singli Teď už vím si na spoluprácu prizvala slovenského rapera Suverena. Výsledok je príjemným prekvapením po hudobnej i vizuálnej stránke.

Speváčka Markéta Konvičková sa v posledných mesiacoch u našich západných susedov výrazne zviditeľnila vďaka účasti v českej verzii programu Tvoja tvár znie povedome. Rodáčka z Třinca sa preto rozhodla využiť momentum a tesne po ukončení šou zverejnila svoj nový singel Teď už vím, ktorý môže zaujať väčšou dávkou originality než jej predošlé skladby.

O text chytľavej novinky, ktorá sa nesie v duchu moderného R&B, sa postarala ďalšia talentovaná účastníčka speváckej šou - Eliška Mrázová (alias Elis Mraz) - spolu s raperom Suverenom, ktorý v skladbe aj hosťuje. "Chcem poďakovať celému tímu, všetkým ľuďom, čo sa na tom podieľali a vytvorili niečo, čo podľa mňa v Česku nevydala zatiaľ žiadna speváčka. Všetci sme pracovali na 150% a najväčšia odmena bude, keď sa vám to bude páčiť a budete si pieseň spievať, zdieľať, komentovať," napísala Markéta na sociálnej sieti.

nakrúcanie videoklipu Teď už vím Zdroj: Facebook.com/marketakonvickovacom

Zabudnite na neskúsené dievča zo SuperStar

Sympatická blondínka samotnou piesňou aj vizuálom dokazuje, že už dávno nie je hviezdičkou, ktorá sa po SuperStar iba oťukáva vo svete šoubiznisu a spieva o prvej láske. Dej videoklipu je príbehom zamilovanej dvojice, ktorá si po hmotnej stránke nemá na čo sťažovať, no citovo je ich vzťah vyprázdnený. Za scenárom a réžiou vizuálu, ktorý patrí medzi to najlepšie v kariére Markéty Konvičkovej, stojí Lukáš Rejmon.

Speváčkinu ženskosť vo videoklipe ešte viac vyzdvihli modely šiat od slovenského módneho návrhára MichaelKováčika. Posun k svetovým trendom hudobných videí naznačuje aj zvodná choreografia, ktorá v istých momentoch pripomína videoklipy Beyoncé alebo Kylie Minogue. Predovšetkým však v novinke zaujme Markétin spev, ktorý takisto možno smelo porovnávať so zahraničnými hviezdami, hoci pieseň je naspievaná v češtine.


Markéta momentálne nenecháva nič na náhodu a už teraz avizuje ďalší singel - pokračovanie spolupráce s Janom Bendigom. Ich prvý spoločný singel Bloudím vyšiel na konci minulého roka a dnes má videoklip už viac ako štyri a pol milióna prehratí. Nový vizuál k doposiaľ nezverejnenej skladbe, ktorý opisujú ako pokračovanie videoklipu Bloudím, nakrúcala dvojica v týchto dňoch v Tunisku.

Autor: Dušan Marko

Súvisiaci interpreti: Markéta Konvičková