Po roku od poslednej nahrávky Stories To Tell ohlasuje elektronický projekt This is Kevin svoj šiesty album, ktorý ponesie názov Deep. Nová nahrávka má byť najunikátnejším hudobným počinom hudobníka Romana Ferianca, ktorý by mal poslucháčom pomôcť vyčistiť si mysleľ. Album vyjde 18. júna.

Deep je nahrávkou s ambíciou zrelaxovať a nasmerovať pozornosť poslucháča hlboko do svojho vnútra. "Je to vstup na neprebádané hudobné územie a pre mňa dôležitý miľník na životnej ceste, ktorý ma samého prekvapuje svojou intenzitou a hĺbkou," priznáva Roman Ferianc, ústredná postava projektu.

Ambientno-akustické kompozície sú ozvláštnené prvkami rôznych kultúr, ktoré hudobník prebádal už na predchádzajúcej nahrávke Stories to Tell. Tá bola predovšetkým exotickou dobrodružnou cestou, kým tentoraz This Is Kevin fanúšikov navedie k vlastnej introspekcii.

Príkladom je aj prvá zverejnená skladba Ancestors Speaking, ktorá reprezentuje hĺbavú atmosféru albumu v kombinácii s exotickými bubnami. Zároveň sa však znova do popredia dostáva aj slovenský folklór, ktorého prvky Ferianc využil aj v roku 1999 na svojom prvom albume. "Od vytvorenia debutu Slowly to the Sun uplynulo už takmer 20 rokov a pozorný poslucháč na Deep určite nájde odkazy na tento album," píše This is Kevin na sociálnej sieti.


Redakciu Hudba.sk informovala Paulína Feriancová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: Facebook.com/thisiskevinofficial

Súvisiaci interpreti: This Is Kevin