Album Ilúzie od slovenskej speváčky Janais je na svete už pár mesiacov. Počas tohto obdobia rotovalo etérom už viacero singlov ako Nad hladinou, Shoulder či Blízko. Aktuálne má Janais za sebou natáčanie videoklipu k poslednej skladbe albumu - Naveky.

Pokojne plynúca romantická pieseň opisuje silu manželského zväzku a podporuje vzťahy, ktoré už zažili nielen vzájomné očarenie v prvotnej zamilovanosti, ale zvládli už spoločne prekonať aj náročnejšie chvíle. Videoklip Naveky preto zachytáva kúsky svadobných dní niekoľkých manželských párov.   

"Naveky vznikla ako posledná na albume, ale svojím posolstvom - stáť pri sebe v dobrom aj v zlom - si videoklip právom zaslúžila. Pieseň sme skladali spolu s mojím manželom a po dvanástich rokoch manželstva sme si tak vlastne napísali vlastný lovesong. Nie je to iba pieseň pre čerstvo zamilovaných, ale aj pre tých, ktorí si rokmi vo vzťahu preskákali aj ťažšie chvíle a posilnilo ich to," hovorí Janais o skladbe z albumu Ilúzie (2018).


Videoklip Naveky chcela speváčka nakrútiť a vydať už koncom minulého roka, no napokon sa so svojím tímom rozhodla počkať na letné počasie, keďže k tejto piesni sa vyslovene hodí slnko a krásna príroda. Okrem Slovenska (Nemšová, Súľov) vznikal videoklip aj v Slovinsku a v Čechách v obci Kuželov. Pôvodné plány však boli iné.

"Do poslednej chvíle sme si mysleli, že moje zábery z videoklipu natočíme pri Dražovskom kostolíku. Je to miesto, ktoré som si vytypovala už pred pol rokom a táto lokalita na skale ma úplne očarila. Kto mohol tušiť, že kostolík práve v deň nášho natáčania celý zahalia do vlajky Európskej únie... Úprimne, mala som slzy v očiach a chvíľu to vyzeralo, že to celé vzdáme. Napokon sme zmenili lokalitu a zábery sme natočili ešte v ten istý podvečer na neďalekej nitrianskej Kalvárii," opisuje situáciu Janais.

Janais, nakrúcanie videoklipu Naveky, 2019 Zdroj: archív speváčky

Na spoluprácu oslovila chlapcov z Ružomberka, MOOVI a AND.production, ktorí robia nielen videoklipy, ale aj nádherné svadobné videá. Spolu následne vybrali štyri reálne svadobné páry, ktoré súhlasili s použitím ich záberov do videoklipu Naveky. Práve vďaka týmto reálnym záberom skutočných manželských párov je videoklip dojímavý a autentický. Špeciálne poďakovanie preto patrí Tomášovi a Diane, Aďovi a Mirke, Palkovi a Monike a Patrikovi a Natálii, ktorí poskytli zábery zo svojich svadieb.

Janais má však v súvislosti so skladbou NAVEKY radosť ešte z niečoho iného: "Od prvého dňa vydania klipu mi chodia správy o tom, že sa pieseň stáva svadobnou piesňou viacerých párov. Veľmi sa teším, že moje slová vnímajú ako svoje, ako odraz toho krásneho z ich vzťahov, to je pre textára najviac."
 

Plány Janais na najbližšie obdobie sú jasné - s kapelou vystúpia na viacerých letných podujatiach a pár dní strávia aj v štúdiu, nahrávaním nových nápadov. Speváčka sa teší aj na dovolenku s deťmi a priateľmi na road tripe po Sardínii. 

Termíny najbližších koncertov Janais:

7. 6. - Trnava, Festival Lumen, Trojičné námestie (18:35)
 
15. 6. - Humenné, Adel cafe (19:00) 
22. 6. - Bratislava, Otvorenie Karloveského kultúrneho a športového leta, Botanická záhrada (11:00) 
11. 8. - Trenčín, Mierové námestie (17:00) 
17. 8. - Prievidza, Mariánsky vŕšok (20:00) 
30. 8. - Liptovský Mikuláš, Námestie osloboditeľov (19:00)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Mirka Brindová z agentúry House of Ukulele. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o Janais dozviete na jej oficiálnych stránkach www.janais.sk a www.facebook.com/janais.sk.

Súvisiaci interpreti: Janais