Tvorcovia dokumentu o niekdajšom basgitaristovi legendárnych The Rolling Stones Billovi Wymanovi zverejnili oficiálny trailer filmu. Novinka, ktorú režíroval Oliver Murray, sa zameriava na život a kariéru 82-ročného muzikanta.

Film s názvom The Quiet One už mal svoju premiéru na Tribeca Film Festivale, do bežných kín v USA sa však dostane 21. júna. Snímka obsahuje fotografie a videá z hudobníkovho bohatého archívu.

"Celý svet ho pozná ako 'toho tichého' člena kapely. Bývalý basgitarista The Rolling Stones a rock'n'rollový renesančný muž si počas kariéry viedol zápisky o každom dni. Nakrútil tiež niekoľko hodín záznamov, spravil tisíce fotografií a jeho súkromný archív obsahuje veľké množstvo spomienkových predmetov," uviedli tvorcovia snímky. V dokumente je možné vidieť a počuť aj členov jeho rodiny, priateľov a samozrejme niekdajších kolegov z kapely.


Bill Wyman sa narodil ako William George Perks Jr. a preslávil sa v spomínanej kapele The Rolling Stones, v ktorej pôsobil v období 1962 až 1993. So skupinou vydal všetky najslávnejšie albumy ako napríklad Their Satanic Majesties Request (1967), Beggars Banquet (1968), Let It Bleed (1969), Sticky Fingers (1971), Exile on Main St. (1972), Some Girls (1978), Tattoo You (1981) či Steel Wheels (1989).

Hudobník je tiež e tiež členom formácie Bill Wyman's Rhythm Kings, s ktorou ponúkol štúdiovky ako Struttin' Our Stuff (1997), Groovin' (2000) či Just for a Thrill (2004). Na konte má aj niekoľko sólových nahrávok. Spolu s kolegami z The Rolling Stones ho v roku 1989 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V marci 2016 uviedol, že mu diagnostikovali rakovinu prostaty a dodal, že lekári dúfajú v jeho úplné vyliečenie.

Zdroj: SITA (Loudersound.com, archív)
Foto: Jon Furniss/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones